Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

050716 Veivinheiton 11. MM-kilpailut

Veivinheiton 11. MM-kilpailut

VEIVINHEITTO KASVATTAA SUOSIOTAAN KESKI-EUROOPASSA

- järjestäjät odottavat kilpailijoita kotimaan lisäksi ainakin Italiasta ja Sveitsistä
                
Karhunpään urheilukentällä Valtimon kesäpäivien yhteydessä kisataan 11. kerran veivinheiton maailmanmestaruuksista naisten ja miesten sarjoissa. Kisat alkavat lauantaina 16.7 klo 14.

Kilpailuvälineenä on Valmet 15:sta eli "piikkilangan kiristäjän" käynnistyskampi, jonka paino on 1460 g. Viralliseen veiviin voi tutustua kentällä  etukäteen, mutta heittoa ei voi harjoitella. Kilpailulajin nimestä huolimatta omaa veiviä ei ole tarkoitus heittää, itse asiassa se on säännöissä jopa kielletty. Lisäksi suoritetaan silmämääräistä doping-testausta, josta ei voi valittaa. Liian vahvaa "urheilujuomaa" nautiskelleet eivät pääse heittämään oman ja katsojien turvallisuuden takaamiseksi. Voimassa oleva ennätys on miehillä 43,40 m (vuodelta 2003) ja naisilla 23,49 m (vuodelta 2001). Kilpailusäännöissä on 17 kohtaa ja ne luetaan kilpailupaikalla ennen kilpailuja.

Ilmoittautumismaksu, 3 euroa, suoritetaan kisapaikalla ja maksujärjestys määrää heittojärjestyksen molemmissa sarjoissa. Jos sarjaan ilmoittautuu yli 12 heittäjää, toimii ensimmäinen heittokierros karsintana, jonka 12 parasta pääsevät  kahdelle viimeiselle kierrokselle. Ensin heitetään naisten kilpailu sitten miesten, sarjojen välissä nähdään tänä vuonna palveluskoiranäytös. Lopuksi jaetaan palkinnot, voittajat julistetaan maailmanmestareiksi ja kaikki mitalistit palkitaan varaveivillä.
Yleisöä ja vuoroaan odottavia heittäjiä palvelee puffetti.
Kilpailupaikalle on opasteet Joensuu-Kajaani-tieltä.

Järjestäjinä toimivat Karhunpään kyläläiset, lisätietoja saa puh. 0400-238 670 Kari Tolvaselta tai  ilona.alhoniemi@oyk.fi.

TERVETULOA!