Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

020713 Veivinheiton 8. MM-kilpailut

Jo perinteistä " extreme-urheilua"  Valtimolla

Veivinheiton 8. MM-kilpailut

Karhunpään urheilukentällä Valtimon kesäpäivien yhteydessä kisataan veivinheiton maailmanmestaruuksista naisten, miesten ja ikämiesten sarjoissa. Kisat alkavat lauantaina 13.7 klo 14.

Kilpailuvälineenä on Valmet 15:sta eli "piikkilangan kiristäjän" käynnistyskampi, jonka paino on 1460 g. Otsikosta huolimatta omaa veiviä ei ole tarkoitus heittää, itse asiassa se on säännöissä jopa kielletty. Lisäksi suoritamme silmämääräisen doping-testin, josta ei voi valittaa. Liian vahvaa "urheilujuomaa" nautiskelleet eivät pääse heittämään oman ja katsojien turvallisuuden takaamiseksi. Viralliseen veiviin voi tutustua kentällä  etukäteen, mikäli järjestäjät ehtivät paikalle. Voimassa oleva ennätys on miehillä 43,26 m , naisilla 23,49 m ja ikämiehillä (yli 60 v) 29,61 m. Kilpailusäännöissä on 17 kohtaa ja ne luetaan kilpailupaikalla ennen kilpailuja.

Ilmoittautumismaksu, 2 1/2 euroa suoritetaan kisapaikalla ja maksujärjestys määrää heittojärjestyksen kussakin sarjassa. Naiset heittävät ensimmäiseksi, sitten ikämiehet, mikäli heitä ilmoittautuu ja viimeisenä on miesten sarja, missä ei ole ikärajoja. Voittajat julistetaan maailmanmestareiksi ja kaikki mitalistit palkitaan varaveivillä. Yleisöä ja vuoroaan odottavia heittäjiä palvelee puffetti.
Kilpailupaikalle on opasteet Joensuu-Kajaani-tieltä.

Järjestäjinä toimivat Karhunpään kyläläiset, lisätietoja saa puh. 0400-238 670 Kari Tolvaselta tai  ilona.alhoniemi@oyk.pkky.fi.

TERVETULOA!