Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

2003-09-20..21 Cartes WeeGee-tapahtumassa

Cartes WeeGee GoGo tapahtumassa 20-21.9.2003
Installaatiot esillä myös 17-19.9.2003
WeeGee GoGo on Weegee-talon kulttuuritoimijoiden – nykyisten ja tulevien- yhteinen tapahtuma. Se tarjoaa taidetta, tekemistä ja osallisuutta.
Cartes Art Machine
CAMin elektroniseen taidemusiikkiin yhdistyy elementtejä jazzista ja rytmimusiikista. Perinteisten soittimien lisäksi käytetään kahta anturisoitinta: lasersäteisiin perustuvaa iCagea ja infrapuna-antureilla toimivaa iTubea. Ne käynnistävät ääni- ja kuvaprosesseja.
Soitinten kehittelystä, säveltämisestä ja kuva-aineiston tekemisestä vastaa Cartesin Ilkka Niemeläinen. CAMissa soittavat  Juhani Aaltonen (saksofonit), Tuomo Lassila (midilyömäsoittimet) ja Antti Ikonen (kosketinsoittimet).
Lauantaina ja sunnuntaina kello 15

RinneRadio
RinneRadio soittaa elektroakustista teknojazzia. Kokoonpanossa mukana Tapani Rinne (saksofoni), Verneri Lumi ( elektronit), Juusonik (perkussiot). Simo Rouhiainen tekee esityksen visuaalit.
Lauantaina klo 16

Ihmeellisten soitinten puutarha
Tässä soitinpuutarhassa kävijät voivat kuunnella ja kokeilla mikä kaikki soi ja mitä voi soittaa. Esillä mm. Petri “Icebeat”Ala-Louesniemen soittimia ja CAMin anturisoittimet.

Figure
Marikki Hakolan Figure on lämpökameroilla toteutettu videoinstallaatio, joka syntyy yleisön liikkeistä teoksen edessä. Katsoja kokee oman kuvansa osana teosta. Samalla Figure tutkii elokuvallisen merkityksen rakentumista. Figure kuuluu Valtion taidemuseon kokoelmiin.
Esillä koko tapahtuman ajan
Life Lottery
Jori Pölkin installaatiossa  yleisö voi muokata  tarinan päähenkilön elämänkertaa.
Esillä koko tapahtuman ajan


Skriik....!
Äänityöpaja, jossa vanhoilla levysoittimilla tehdään musiikkia taustanauhan päälle.
Lauantaina ja suunnntaina klo 12-18

Virtuaali WeeGee
Virtuaali WeeGee on pelimäinen mallinnus WeeGee-talosta. Laitosmiehestä ja kummituksista kertovan tarinan lisäksi katkelmia Tapiolan ja Espoon historiasta. Tekijät Sampo Sikiö ja Olli-Pekka Vaija.
Esillä koko tapahtuman ajan


Cartes, Espoon Taide- ja Tietotekniikkakeskus
tuottaa elektronista ja mediataidetta.
Os. Ahertajankuja 4, 02100 Espoo
p.464008