Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Sähköisen äänestyksen valitukset hylättiin

Sähköisen äänestyksen valitukset hylättiin
Helsingin hallinto-oikeus on tänään antanut päätöksensä ja hylännyt kaikki sähköistä äänestystä koskeneet valitukset. Kuntavaaleja Karkkilassa, Kauniaisessa ja Vihdissä ei näin ollen uusita. Hallinto-oikeuden ratkaisusta voi kuitenkin valittaa edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Viime syksyn kuntavaalien jälkeen selvisi, että sähköisen äänestykseen osallistuneissa kunnissa noin parisataa ääntä eli yli 2 prosenttia annetuista äänistä jäi kokonaan rekisteröitymättä.

Asiasta valitettiin Helsingin hallinto-oikeuteen. Valittajien mukaan sähköinen äänestysjärjestelmä oli puutteellinen, virheellinen ja lainvastainen. Asiasta aiotaan valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, kertovat tiedotusvälineet.

Helsingin hallinto-oikeus kuitenkin totesi päätöksessään, että äänestäjien ohjeistus ei ollut virheellistä, joskin siinä oli "yhtenäistämisen ja selkeyttämisen" varaa.

Kansalaisten sähköisiä oikeuksia puolustava järjestö Electronic Frontier Finland, Effi, moittii Helsingin hallinto-oikeuden tämänpäiväistä päätöstä.