Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(3): Lehdistö hyökkäilee rajusti YLE:n kimppuun

Erkki Hatakka writes:
Lehtitalojen ylläpitämässä vähän vinossa keskustelussa on kokonaan unohdettu eurooppalainen ulottuvuus. Eurooppalaiset yleisradioyhtiöt on ns.Vanhan mantereen perinne, joka poikkeaa vahvasti jenkkien 99 prosenttisesti kaupallisesta,mainoksin kustannetusta toimialasta.
Eurooppalaiset yleisradioyhtiöt ovat myös harrastaneet laajojakin yhteistuotantoja esim.kulttuuri- ja dokumenttialalla. YLEn Teema-kanavalla näitä runsaasti esitetään. Mistähän johtuu, etteivät monet lehdet päivittäisissä TV-ohjelmatiedoissaan jättävät Teeman ohjelmat maininnatta....
Erkki Hatakka

Seurasin pari iltaa sitten keskusteluohjelmaa, jossa keskustelivat media-alan tutkija, YLEn pääjohtaja Mikael Jungner ja kaksi kaupallisen median edustajaa.

Kaupallisen median edustajat kovasti vannottivat, ettei YLE missään tapauksessa saa laajentaa palvelutarjontaansa "julkisen palvelun" ulkopuolelle, koska ne kuuluvat kaupalliselle tarjonnalle.

Ajattelin siinä vaiheessa, että mitä jos kaupalliset lääkärikeskukset vaatisivat, etteivät julkiset kunnalliset terveyskeskukset tai yliopistolliset sairaalat saisi palvella kansalaisia sellaisissa sairauksissa, joissa tarjolla on kilpailevia kaupallisia palveluja.

Mikael Jungner kysyi kaupallisen median edustajilta, että voisivatko he kertoa mitä ohjelmia YLE ei saisi lähettää. Eivät voineet kertoa. Sitten hän vielä kysyi, että osaisivatko kertoa yhdenkin ohjelman, jota YLE ei olisi saanut tällä perusteella esittää. Eivät osanneet.

Jukka Kivi