Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Apunen pyytää Journalistiliitolta apua toimittajien puoluekannan selvittämises

Apunen pyytää Journalistiliitolta apua toimittajien puoluekannan selvittämisessä

Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan johtaja Matti Apunen on valmis selvittämään toimittajien puoluekannat. Apunen on lähettänyt Journalistiliiton liittohallitukselle kirjeen, jossa hän tiedustelee voisiko liitto auttaa tutkimuksen teossa.

Ruotsin Journalistiliitto on ollut mukana vastaavanlaisissa hankkeissa Ruotsissa.

"Tein käytännöllisen toimenpide-ehdotuksen. Olisi kiva saada asia jollain lailla selvitettyä. Jos joku muu haluaa tehdä sen, niin sopii mainiosti. Pääasia, että se tehdään huolellisesti ja asiantuntemuksella", Apunen sanoo.

Apunen ehdotti Helsingin Sanomissa julkaistussa kolumnissaan syyskuussa, että toimitukset tekisivät puoluekantoja koskevan nimettömän kyselyn toimittajilleen ja julkaisisivat tulokset. Ylen ja Helsingin Sanomien johdossa ehdotukselle ei lämmetty.

Journalistiliiton puheenjohtajan Arto Niemisen mukaan Apunen on vasta lähestynyt liittoa asiassa. Journalistiliiton liittohallitus käsittelee asiaa näillä näkymin marraskuussa.

Nieminen ei pidä toimittajien puoluekannan selvittämistä oleellisena asiana.

"Kiinteää puoluesidonnaisuutta on tosi vähän. Sillä ei ole mitään merkitystä journalistisen sisällön kannalta."

Viestinnän ja median uutisia netissä julkaiseva Mediaviikko kysyi äskettäin lukijoiltaan kantaa Apusen ehdotukseen toimittajien puoluekannan julkistamisesta. Syys–lokakuun vaihteessa tehtyyn kyselyyn vastasi 275 henkilöä, joista 48 prosenttia oli sitä mieltä, että toimittajien poliittinen kanta pitäisi ilmoittaa lukijoille. Sitä vastaan oli 41 prosenttia vastaajista. Puolet vastaajista oli journalisteja.

Lisää aiheesta maanantain Helsingin Sanomissa.

Lähde: http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Apunen+pyytää+Journalistiliitolta+apua+toimittajien+puoluekannan+selvittämisessä/1135260782991