Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Mitä hämmästyttävää Nokia esittelee?

Huhut vellovat:
Mitä hämmästyttävää Nokia esittelee?

Perjantai 17.6.2011 klo 13.35

Nokialla on nyt kovat piipussa. Ensi viikon tiistaina yhtiö esittelee omien sanojensa mukaan "markkinat sekoittavan" laitteen. Mielenkiintoisin laitejulkistus voisi olla Nokian vastaus Applen iPadeille. Kuvassa Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop. (EPA/AOP)
Nokian pääkonttoriin on ensi viikon tiistaina kutsuttu median edustajia kuulemaan uutisia Nokian uutuuslaitteesta. Laitteesta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta arvailut käyvät kuumina.

Se voi olla uusi Meego-puhelin, tablet-tietokone tai ensimmäinen Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmällä toimiva älypuhelin. Viimeinen vaihtoehto on epätodennäköinen, sillä Nokia on antanut ymmärtää tuovansa ensimmäiset Windows-yhteistyön hedelmät myyntiin vasta loppuvuonna.

Vahvimmat epäilyt liittyvät uuteen Meego-laitteeseen, jota on odotettu pitkään ja hartaasti. Meego on Nokian ja Intelin yhteistyönä kehittämä käyttöjärjestelmä, joka on sittemmin jäänyt testausalustaksi. Nokia on luvannut tuoda markkinoille ainakin yhden Meego-pohjaisen älypuhelimen.

Toukokuussa Meego-laite nousi julkisuuteen, kun Yhdysvaltojen telesääntelystä vastaaville viranomaisille toimitetuista asiakirjoista saattoi päätellä, että Nokia on tuomassa markkinoille N9-nimellä tunnetun puhelimen.

Sittenkin tablet?
Mielenkiintoisin laitejulkistus voisi olla sittenkin Nokian vastaus Applen iPadeille. Nokia ei ole julkisuudessa kertonut suunnitelmiaan tablet-markkinoiden suhteen. Toimitusjohtaja Stephen Elopin mukaan Nokia ei halua lähteä tablet-kisaan millä laitteella tahansa, vaan nimenomaan muista poikkeavalla tavalla.

Niin tai näin, mielenkiinto Nokian ympärillä on nyt suurempaa kuin aikoihin. Nokia kaipaa kipeästi piristysruisketta tuotevalikoimaansa. Piristystä kaipaa myös Nokian osakekurssi, joka on vajonnut neljän euron tuntumaan.
Stephen Elop puhuu ensi viikon tiistaina Singaporessa Nokia Connection -konferenssissa. Laitejulkistus on ajoitettu samaan ajankohtaan.

Nokia on jo aikaisemmin luvannut kertoa konferenssissa Microsoft-kumppanuuden kuulumisista ja Windows Phone -ekosysteemistä.
Iltalehti seuraa Nokian ensi viikon laitejulkistusta paikan päällä ja raportoi tuoreeltaan matkapuhelinjätin uutisista.
PAULI REINIKAINEN


Lähde: