Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Perussuomalaiset nousi suosituimmaksi puolueeksi

Perussuomalaiset nousi suosituimmaksi puolueeksi

Perussuomalaiset on Suomen suosituin puolue. YLE Uutisten kesäkuun puoluekannatusmittauksen mukaan perussuomalaisia kannatti 23 prosenttia suomalaisista. Kokoomuksen kannatus oli 21,2 prosenttia ja SDP:n 18,1 prosenttia.

Perussuomalaisten kannatus on noussut toukokuun mittauksesta 2,4 prosenttiyksikköä. Kokoomuksen kannatus on laskenut 0,3 prosenttiyksikköä ja SDP:n kannatus 0,7 prosenttiyksikköä.

Keskustan kannatus ennätysalhaalla
Keskustan kannatus on ennätyksellisen alhaalla. Puoluetta kannatti kesäkuun mittauksessa 13,8 prosenttia suomalaisista, eli 0,5 prosenttiyksikköä vähemmän kuin toukokuussa. Vasemmistoliiton kannatus nousi 0,3 prosenttiyksiköllä 8 prosenttiin. Se ohitti vihreät, jonka kannatus puolestaan laski 7,2 prosenttiin. Vihreiden luku on 0,4 prosenttiyksikköä pienempi kuin toukokuussa. RKP:n kannatus oli 4,1 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3,1 prosenttia. RKP:n kannatus laski 0,2 ja kristillisdemokraattien 0,7 prosenttiyksikköä.

Taloustutkimus haastatteli kannatusmittausta varten 2 913 suomalaista 6.-29. kesäkuuta. Kannatusarvion virhemarginaali on 1,6 prosenttiyksikköä suuntaansa. Mittari kuvaa kannatustilannetta eduskuntavaaleissa.