Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Dropbox muutti käyttöehtojaan - haluaa oikeudet asiakkaidensa tiedostoihin

Dropbox muutti käyttöehtojaan - haluaa oikeudet asiakkaidensa tiedostoihin

Verkkopalvelu Dropbox on muuttanut käyttöehtojaan. Uudet ehdot ovat herättäneet paljon keskustelua netissä. Tämän seurauksena niitä on päivitetty pikavauhdilla.

Tiedostojen säilömiseen ja jakamiseen tarkoitetun palvelun uusista ehdoista löytyy maininta, jonka mukaan yhtiö ja sen yhteistyökumppanit saavat täydet oikeudet palveluun tallennettuihin tiedostoihin ”kohtuullisessa mittakaavassa palvelun toiminnan kannalta”.

Myöhemmin ehtoihin lisättiin täsmennys, jonka mukaan tietoja käytetään ainoastaan teknisiin tarkoituksiin ja palvelun ylläpitoon.

Uusien ehtojen myötä käyttäjien uhkana on kuitenkin, että heidän materiaalinsa vähintäänkin osittain päätyy kolmansien osapuolten käyttöön, Zdnetin bloggaaja Michael Krigsman huomauttaa.

Dropbox saattaa esimerkiksi käydä läpi tallennetut tiedostot vaikkapa sisältöön perustuvan mainonnan, kuten Google Adwordsin takia. Käyttäjien yksityisyyden suoja siis kärsii.

Dropbox ei ole ensimmäistä kertaa kritiikin kohteena. Aiemmin sitä on syytetty muun muasssa huonosta tietoturvasta ja käyttäjilleen valehtelemisesta.

Lähde: