Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Fyysikot epäilevät löytäneensä valoa nopeampia hiukkasia

Jukka Kivi kirjoittaa:
Fysiikan lait saatavat mennä uusiksi

Fyysikot epäilevät löytäneensä valoa nopeampia hiukkasia   Itse Albert Einstein kääntyisi haudassaan, jos kuulisi, mitä Geneven CERN-tiedelaboratoriossa on saatu aikaiseksi. Kansainvälinen fyysikkojoukko väittää nimittäin löytäneensä hiukkasen, joka liikkuu valoakin nopeammin.

Kyseessä ovat atomia pienemmät hiukkaset eli neutriinot, joiden tutkijat totesivat liikkuvan 300 006 kilometriä sekunnissa. Valonnopeus on tarkalleen 299 792 458
metriä sekunnissa.
Tiedemiehet ovat ällistyneitä kokeista. Tutkimuksessa oli tarkoitus mitata neutriinoiden nopeutta, mutta tulos yllätti kaikki.

Mikäli tutkimustulos saadaan varmistettua, se voi kumota fysiikan peruslakeja, kuten Einsteinin suhteellisuusteorian.

Lähde: IL-AFP

Tuli mieleen tästä Albert Einsteinin aikadilataatio, jonka varsin hyvin tiedät Jukka? Kun kappale saavuttaa valonnopuden, niin kappale on kutistunut olemattomiin ja massa on ääretön, joten fotoni, jos liikuu valoanopeammin, niin massa täytyy olla toisessa ulottuvuudessa ja tässä ulottuvuudessa se näkyy vain massatomana, eli jos oli ääretön massa kappaleella se olisi ääretön mustaaukko, joka imisi koko universumin sisäänsä ja tai toiseen ulottuvuuteen, jokin mokoma nielu, kuin kylpyammessa, kun avaa korkin ja imee pois veden ammesta. Mikä on asiaa asiantuntevana Insniröörinä mielipiteesi, siis tämä hypoteesini?