Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(2): Fyysikot epäilevät löytäneensä valoa nopeampia hiukkasia

Pasi Varvikko writes:
Tuli mieleen tästä Albert Einsteinin aikadilataatio, jonka varsin hyvin tiedät Jukka? Kun kappale saavuttaa valonnopuden, niin kappale on kutistunut olemattomiin ja massa on ääretön, joten fotoni, jos liikuu valoanopeammin, niin massa täytyy olla toisessa ulottuvuudessa ja tässä ulottuvuudessa se näkyy vain massatomana, eli jos oli ääretön massa kappaleella se olisi ääretön mustaaukko, joka imisi koko universumin sisäänsä ja tai toiseen ulottuvuuteen, jokin mokoma nielu, kuin kylpyammessa, kun avaa korkin ja imee pois veden ammesta. Mikä on asiaa asiantuntevana Insniröörinä mielipiteesi, siis tämä hypoteesini?

Jotkut Einsteinin aikalaiset ryhtyivät eräiden peruskaavojen perusteella kehittelemään energian muuttumista massaksi. Matemaattisesti harha johtuu Lorentzin kertoimen liian yksinkertaisesta tulkinnasta (Lorentzin kontraktio). Einstein piti sitä teoriansa vääränä soveltamisena, vaikka sitä vieläkin paljon näkee. Kyseessä on ihmiskunnan tunnetuin virheellinen yhtälö E=mc2.

Ei ole olemassa mitään liikemassaa tai liike-energian muuttumista massaksi eikä myöskään ajan dilataatiota (venymistä). Tämä on vakuuttavasti osoitettu myös fysiikan kokeilla. On vain massan matemaattista energiaa ja absoluuttista aikaa.

Vastaavasti perinteinen käsitys on monella, että musta aukko olisi jättiläsmäinen massa. Uskottavampaa voisi olla, että se on täysin tyhjä tila.

Jukka Kivi