Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Uutissii Turust....

Uutissii Turust....

Paikallisuutissi

Ensmänen sähkojuna Turust Toijalan alka kulke tänäpä. Tarkotus on et tulevaisuures pannan sähkojuna jatkaman Tamperel asti, mut toistaseks on Tamperen asema ilmottanu, ettei heil olt tarpeks pitka roikka jo Viialan kohral helppa töpseli.

On keksitty, et minkätähren on tämä palovarotin määrätty pakolliseks. Se on siksvarten, et tamperelaisekkin ymmärtä, koska paisti on kypsä.

Elukatte vapautusrintama EVR oli tehny säälimättömän iskun Ruissalos. Yks miäs oli onkel ollu ja eikä kääntäny selkäs ku viireks minuutiks, ni jo oli matopurkki kaarettu ja marot päästetty luanto, misä ne ei tiätty yksinäs pärjä.

Matisse -näyttely ollan ens suveks Turku hommamas. Täsä yhteyres on saatu selvil, et Matissel oli aikanas Turus veli ja sen nimi oli Teposse.

Turu yliopistol ov vessakirjoituksist tehty väitös. Sen mukkan naiste vessois on enempi ja paremppi kirjotuksi kum miäste vessois.Ei mikkän ihme. Niil om molemma käre vappana.

Turu lintutiätelline yhristys on voittanu ponkamise suamenmestaruuren. Tulos oli sataykstoist lintu. Tamperen yhristyksen rotesti hylätti. Tuamaristo huamautti, et vaik oli nähty kakssata pulu Tammelan toril, ni ei se riitä, ko tarkotus on nährä eri lajei.

Lisää paikallisuutissi

Haapaska poras tosa kovi ja sanos, et Haapanen oli lähteny jo viime viikol tikui ostama eikä viäläka ollu tullu kotti. Mitä siin porat sanos Koskiska. Tosa on sul tikui.

Polypunkei voiran torju suihkeil. Tämä tosin on pikkanen onkelma, et kummottos simmosen punkin saa kii ja sen truutan sil suuhun tunketuks, kun ne on tavallise vikkeli ja piäni elukoi.

Luantaistuatekauppaan oli tullu myyntiin simmonen poronsarviuute, minkä pitäs mahrottoman hyvä potenssilääke oleman. Mäkine sitä jo maisto ja huamas, et kyl se pikkase vaikutta. Vähä niinku jäkälä tekis Mäkisen miäli.

Urheilu-uutissi

Vormulauutissi: Kimi Räikköne tiana kahreksankymment miljoona vuares. Veroi hän ei maksa ollenka. Ei tiättykän, ko kerran kysymykse on kilometrikorvaukset.

Ämmäporukka oli tilannu Matti Nykäsen rippama polttareihi. Ei ollu mikkän muuttunu sit Kalkkary kisoje. Etunoja oli kohtalaine, mut pitut olis saanu olla enämpiki.

Ananassäilykkeist on tina löyretty. Täma oli tiaros jo ennestäns. Jos vaan vaik kahreksankin votka ananasmehul jua, ni on tavallise tinas.