Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Hirmumyrsky Ritan vaiheiden seuranta

Jotenkin alan olla kyllästynyt siihen, että TV-uutisissa (sekä YLE että MTV 3) amerikkalaiset myrskyt ovat päivästä toiseen ykkösuutisena. Tätähän on nyt jatkunut aika pitkään. Ikäänkuin maailmalla ei muuta tärkeää olisi tapahtumassa. Liekö tv-toimittajien motiivina lähinnä dramaattisesten kuvien runsas tarjonta? Eihän Ritan tuhotkaan olleet enää Katriinan luokkaa, eikä ketään liene kuollut...
Jälkimmäiseen suurista myrskyistä osattiin sentään jenkkilässä varautua paremmin. Harjoitus antaa taitoa, opetettiin aikanaan mm.ruotsin tunnilla.Mutta kyseessä olikin USAn johdon lempiosavaltio.
Toivottavasti USAn johto alkaa uudelleen miettiä suhtautumistaan ilmaston muutokseen ja Kioton sopimukseen.
Täällä meillä öljy-yhtiöt ovat kyllä ottaneet kaiken irti myrskyuutisista: jo ennen Ritan saapumista mantereelle täällä nostettiin bensan hintoja. Miksiköhän? OPEC on lisännyt tuotantoaan ja varmuusvaratot on otettu käyttöön pitkin Eurooppaa.  Taas saivat alan kartelliepäilyni lisäperustetta, niin tarkkaan yhteiset hinnannostot suunniteltiin ja toteutettiin, yhtä jalkaa edettiin. Miten lie hintojen laskun kanssa?
Erkki Hatakka