Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Syysmyrsky tuli, sitten talvi?

Erkki Hatakka on tiistai 15. marraskuu 2005 at 10:06 +0200 wrote:
Niin se ennätyslämmin syksy meni ja varsinainen syysmyrsky tuli. Korkealla kerrostalossa asuvana sen kokee kuissaan ja ytimissään. Tuuli myrskylukemissa ja kiihtyy vaan, ei esim. pääse pikkulaivat tänäänkään Tallinnan reissuille. Sähköt on jo monelta  poikki  Lounais-ja Etelä- Suomessa, Espoon tilanne nähdään tänään. Onneksi täällä ollaan kaukolämmön piirissä. Olis hyvä saada sähköjohdotkin vähitellen maan sisään kaapeleihin, kun taitaa talvimyrskytkin lisääntyä.
Huomenna ollaan kai täällä etelärannikolla nollalukemissa, luntakin ehkä luvassa. Taitaa sää vihdoin kääntyä talvisemmaksi loppuviikolla?
Erkki Hatakka
PS Radiouutiset juuri kertoo, että sähkön tuonti lisääntynyt alkuvuodesta erityisesti Venäjältä. Taitais olla turvallisempaa rakentaa lisääkin ydinvoimaa, ja olis Kioto-sopimuksen takia edellisempaa.

Kyllä täällä Espoossa tuulta riittää. Soukassa oli tänään tunnin aikana kolme sähkökatkoa. Jännitin, miten Espoonlahdessa kansalaisverkon palvelin saa sähköä, mutta hyvin näyttää pärjänneen. Verkko on siellä hieman vakaampi kuin Soukassa ja palvelimen omat UPSit ja akut varmistavat kunhan katko ei ole hurjan pitkä.

Jukka Kivi