Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Ilmatieteenlaitokselta jalankulkutiedotteita internetiin

Ilmatieteenlaitokselta jalankulkutiedotteita internetiin
Ilmatieteenlaitos ryhtyy julkaisemaan jalankulkutiedotteita internetissä. Jalankulkijoille kelitietoja tarjoavat tiedotteet luetaan lisäksi Yleisradion maakuntaradioiden ja aluetelevisioiden lähetyksissä.

Noin viisikymmentä tuhatta jalankulkijaa liukastuu joka talvi. Ilmatieteen laitoksen jalankulkutiedotteiden avulla jalankulkija voi varautua liukkauteen. Ilmatieteen laitos on kehittänyt jalankulkutiedotteita varten jalankulun kelimallia yhdessä Työterveyslaitoksen kanssa.

"Jalankulkutiedotteet ovat ainutlaatuista palvelua koko maailmassa. Jos yksikin lonkkamurtuma voidaan ehkäistä palvelun avulla, yhteiskunta on säästänyt sen verran kuin palvelun tuottamiseen tarvitaan koko talven aikana", projektipäällikkö Reija Ruuhela Ilmatieteenlaitokselta kertoo.

Meteorologi antaa jalankulkutiedotteen, kun kelin ennustetaan olevan erittäin liukas. Tiedote tehdään kaksi kertaa vuorokaudessa aamulla ja iltapäivällä, ja se annetaan maakunnittain. Jalankulkutiedotteet ovat nähtävissä Ilmatieteen laitoksen www-sivuilla osoitteessa www.ilmatieteenlaitos.fi/jalankulku.

Lähde: Tietoyhteiskunta.fi