Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Olipa hurja ukkonen - radiokin vaikeni

Erkki Hatakka writes:
Olipa hurja ukkosmyrsy eilen pääkaupunkiseudulla. Parhaimmillaan kuulemma 7000 salamaa tunnissa. Saatoin seurata tapahtumia radiosta, koska olin aamupäivän vielä Heinolassa "Lahden radion" ulottuvilla. Kotiseudulla Espoossa se ei olisi ollutkaan mahdollista, koska kaikki YLEn radiokanavat vaikenivat myrskyn aikana noin tunniksi. Ent.YLEläisenä ja pitkäaikaisena MTS:n jäsenenä radiokanavien vaikeneminen hämmästytti. Pitäisihän nimenomaan "Radio Suomen" olla kriisikanavan, jonka avulla viranomaiset tiedottavat suuronnettomuuksista ja sitäkin vakavammista tilanteista. Mikseivät varasysteemit Pasilassa toimineet? Kenen on syy?
Erkki Hatakka

No niin oli Soukassakin. Taivas oli tumma ja ulkona hämärää kuin kaamoksessa. Salamointia ja ukkosen jyrinää tuli solkenaan ja vettä tietysti myös kaatamalla. Purkauksia oli hyvin lähelläkin kaiken aikaa 1-3 sekunnin viiveellä välähdyksestä eli 300m-1km päässä.

Kriisikanavan toimimattomuus minuakin hämmästytti. Vastuullisen johtajan selitys televisiossa hämmästytti. Hän totesi vastuuttoman olisesti jotain, ettei tässä mitään vakavaa tapahtunut. Minusta se oli hyvin vakavaa. Mitä, jos klooria kuljettava säiliöauto olisi puhjennut jossain pääkaupunkiseudulla tai muussa taajamassa. Kyllä nyt on tutkijalautakunta asetettava. Jos lentokoneen moottorit sammuvat ja tehdään onnistunut pakkolasku, tapausta tutkitaan hyvin huolella, vaikka muita vahinkoja ei olisi syntynyt.

Jukka Kivi