Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Akryyliamidia perunalastuissa ja ranskalaPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Kemia • Akryyliamidia perunalastuissa ja ranskala
 
From:Thursday, April 25, 2002 4:14 PM +0300
Subject:Akryyliamidia perunalastuissa ja ranskala 
To:
Akryyliamidia perunalastuissa ja ranskalaisissa

Ruotsissa julkaistiin eilen uutinen, jonka mukaan perunalastuissa, ranskalaisissa perunoissa, näkkileivässä ja tavallisissa paistetuissa perunoissa on akryyliamidia moninkertaisesti yli sallittujen arvojen. Sitä syntyy tärkkelyspitoisia aineita kuumennettaessa.

Akryyliamidi kuuluu syöpää aiheuttaviin myrkkyihin.

Suomessa elintarvikeviranomaiset ja elintarviketeollisuus haluavat lisäselvityksiä syöpää aiheuttavista aineista ruoassa. Suomen elintarvikevirasto ei kuitenkaan toistaiseksi halua antaa uusia ohjeita ruokatarvikkeiden suhteen. Mitä tässä muuta voi tehdä kuin odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu

Jukka