History
 
 Taitaja 2008 kisat EspooseenPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Koulutusala • Taitaja 2008 kisat Espooseen
 
From:Friday, May 12, 2006 6:53 PM +0300
Subject:Taitaja 2008 kisat Espooseen 
To:
Cc:
Nuorten ammattitaidon SM-kisat Espoossa
vuonna 2008

Skills Finland ry on myöntänyt TAITAJA 2008 -kisojen järjestämisoikeudet Espooseen. Mukana vuoden 2008 kisojen järjestelyissä on kolme kuntayhtymää: Espoon seudun koulutuskuntayhtymä, Keski-Uudenmaan ammattikoulutusyhtymä ja Länsi-Uudenmaan ammattikoulutuskuntayhtymä.

Keskeisenä tapahtumapaikkana on Tapiolan urheilupuiston alue ja sinne valmistuva uusi palloiluhalli, joka tarjoaa erinomaiset edellytykset itse kisojen ja sen oheistapahtumien toteuttamiselle.


Espoon kaupunki tukee voimakkaasti järjestelyjä

Espoon kaupunki on antanut vahvan tukensa kisojen toteuttamista Espoossa, kaupungin viettäessä kyseisenä vuonna 550-vuotisjuhliaan. Kansallisesti merkittävä koulutus- ja nuorisotapahtuma sopii mainiosti yhdeksi juhlavuoden kohokohdaksi.


Tapahtumalla lisätään ammatillisen koulutuksen vetovoimaa

Taitaja-kilpailut on vuosittain järjestettävä nuorten huippuosaajien SM-kilpailu, jolla kannustetaan myös muita jatkamaan ammattitaitonsa kehittämistä. Vastaava kansainvälinen tapahtuma on WorldSkills -kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna toukokuussa Helsingin Messukeskuksessa.

Taitaja-kisojen tarkoituksena on:
- lisätä ammatillisen koulutuksen tunnettavuutta, vetovoimaa ja arvostusta
- edistää ammatin oppimista ja oppimistulosten vertailua
- lisätä opiskelijoiden kiinnostusta jatkuvaan kehittymiseen ja yrittäjyyteen
- lievittää työelämän rekrytointiongelmia kehittämällä ammattitaitoa kilpailu- ja valmennustoiminnalla sekä koulutuksen ja työelämän yhteistyöllä.