Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re(2): SAK:n äänestyskehotusPostmark
Home • keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Mainosala • Re(2): SAK:n äänestyskehotus
 
From:Wednesday, March 21, 2007 9:34 AM +0200
Subject:Re(2): SAK:n äänestyskehotus 
To:
Cc:
Tapani Sihvo writes:
Kyllä, paras mainos kertakaikkiaan! Valitettavasti kävi juuri niin kuin mainoksessa kehoitettiin, duunarit jättivät äänestämättä! ???

SAK:n televisiossa esitetty video, jossa näyttelijä Oiva Lohtander mässäilee ja sikailee ruokapöydässä oli mielestäni vastenmielinen. SAK veti sen nopeasti pois, kun reaktiot alkoivat kuulua. Minua siinä loukkasivat huonot pöytätavat ja ruokaan kohdistuva halventaminen. Varsinainen sanoma TV-mainoksessa jäi epäselväksi. Yrittäjärjestö siitä kuitenkin nosti myös äläkän, mutta en minä perheyrittäjänä siinä mitään yrittäjyyteen kohdistuvaa huomannut.

SAK:lla oli useampia vaalimainoksia, joilla he pyrkivät lisäämään jäsentensä äänestysaktiivisuutta. Tässä viestiketjussa kuvattu printtimediassa käytetty äänestyskehotus on mielestäni todella hyvä. Siinä SAK:n jäseniinsä kohdistuva äänestyskehotus avautuu selkeästi.

SAK ammatillisena keskusjärjestönä on perinteisesti ollut duunarien etujärjestö. Sen jäsenistö koostuu nykyään palkansaajista, joissa toimihenkilöitä lienee enemmän kuin perinteisiä työläisiä. Puoluepoliittisesti jäsenkunnassa arvelisi eniten olevan kannattajissa demareita ja kokkareita. Vassareita on tietysti myös SAK:ssa enemmänkuin muissa keskusjärjestöissä, mutta kuitenkin melko vähän. Monissa SAK:n liitoissa on nykyään myös kokoomuslaiset puheenjohtajat, josta voi päätellä jotain jäsenkunnan puoluepoliittisesta kannasta.

Vaikea uskoa, mutta voihan olla, että monet SAK:laiset ovat äänestyskehotuksen mukaisesti äänestäneet kokoomusta, joka eräissä vaalimainoksissa kertoo olevansa työväenpuolue ja Sauli Niinistöä, jota presidentinvaaleissa profiloitiin "Työväen presidenttiehdokkaaksi".

Näistäkin vaaleista tehdään varmasti tutkimuksia ja saadaan analyysejä tulevaisuutta ajatellen.

Jukka Kivi