History
 
 Konjakkia ja viskiäPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Herkuttelukeskustelu • Konjakkia ja viskiä
 
From:Tuesday, July 10, 2007 3:19 PM +0300
Subject:Konjakkia ja viskiä 
To:
Konjakkia ja viskiä
                                        

Etiketti
Tulkinta
Grande Champagne
konjakin rypäleiden paras kasvualue
Petite Champagne
konjakin rypäleiden toiseksi paras kasvualue
Fine Champagne
konjakin rypäleet kasvatettu yli 50% Grande Champagne alueella
VS-konjakki
"very special" - nuorinta sekoituksessa käytettyä tislettä kypsytetty vähintään kaksi vuotta tammitynnyrissä
VSOP-konjakki
"very superior old pale"-nuorinta...väh. 4,5 vuotta kypsytettyä
XO-konjakki
"extra old"-nuorinta...väh. 6,5 vuotta kypsytettyä
Malt whisky
skotlantilainen mallasviski
Single malt
yhden viskitislaamon mallasviski
Vatted malt
"sekoitettu " mallasviski voi olla sekoitettu eri tislaamojen viskeistä
Pure malt
viskin valmistukseen on käytetty vain mallastettua ohraa
Single barrel
yhdestä tynnyristä pullotettu mallasviski