Etiketti |
Tulkinta |
Grande Champagne |
konjakin rypäleiden paras kasvualue |
Petite Champagne |
konjakin rypäleiden toiseksi paras kasvualue |
Fine Champagne |
konjakin rypäleet kasvatettu yli 50% Grande Champagne alueella |
VS-konjakki |
"very special" - nuorinta sekoituksessa käytettyä tislettä kypsytetty vähintään kaksi vuotta tammitynnyrissä |
VSOP-konjakki |
"very superior old pale"-nuorinta...väh. 4,5 vuotta kypsytettyä |
XO-konjakki |
"extra old"-nuorinta...väh. 6,5 vuotta kypsytettyä |
Malt whisky |
skotlantilainen mallasviski |
Single malt |
yhden viskitislaamon mallasviski |
Vatted malt |
"sekoitettu " mallasviski voi olla sekoitettu eri tislaamojen viskeistä |
Pure malt |
viskin valmistukseen on käytetty vain mallastettua ohraa |
Single barrel |
yhdestä tynnyristä pullotettu mallasviski |