Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re: Akryyliamidia perunalastuissa ja ranskalaisissaPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Herkuttelukeskustelu • Re: Akryyliamidia perunalastuissa ja ranskalaisissa
 
From:Saturday, August 20, 2005 11:50 AM +0300
Subject:Re: Akryyliamidia perunalastuissa ja ranskalaisissa 
To:
Cc:
Jukka Kivi, 25. huhtikuuta 2002 klo 16:14 +0200 kirjoitti:
Akryyliamidia perunalastuissa ja ranskalaisissa

Ruotsissa julkaistiin eilen uutinen, jonka mukaan perunalastuissa, ranskalaisissa perunoissa, näkkileivässä ja tavallisissa paistetuissa perunoissa on akryyliamidia moninkertaisesti yli sallittujen arvojen. Sitä syntyy tärkkelyspitoisia aineita kuumennettaessa.

Akryyliamidi kuuluu syöpää aiheuttaviin myrkkyihin.

Suomessa elintarvikeviranomaiset ja elintarviketeollisuus haluavat lisäselvityksiä syöpää aiheuttavista aineista ruoassa. Suomen elintarvikevirasto ei kuitenkaan toistaiseksi halua antaa uusia ohjeita ruokatarvikkeiden suhteen. Mitä tässä muuta voi tehdä kuin odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu

Jukka

Nykyään joka kolmas saa syövän, syöpä johtuu yleensä ulkoisista syistä, ruoan liiallinen kuumentaminen on varmasti yksi suurimmista tekijöistä.
Ei ole hyötyä tutkia asioita jos sillä ei ole vaikutusta ihmisten ruokailutottumuksiin.