Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(2): Vaalikaranteeni

Yleisradiolla on ollut vuosikymmeniä ainakin valtiollisten vaalien alla tiukka ehdokaskaranteeni, kun ei ole haluttu antaa omille työntekijöille ja kiinteille avustajille "etusijaa" muihin ehdokkaisiin nähden. Jotain rajoituksia on ollut kunnallisvaalienkin suhteen, mutta on tietoni vähän vanhentuneet.
Tämä karanteeni alkaa virallisesta ehdollepanosta, jonka takia aikanaan Lapin kepupiirin ehdokasasettelu julistettiin salaiseksi listojen sisäänjättöön saakka. Silloin TV 1:ssä toiminut Paavo Väyrynen oli  kyseessä. Sorry tämä vanhan muistelu, mutta kertoo erilaisista virityksistä karanteenin kiertämiseksi aikojen kuluessa.

Nyt on esillä mm.Maria Guzenina, joka on eilen vahvistanut pyrkivänsä Europarlamenttiin, mutta jota puolueensa ,SDP ei vielä viime viikolla asettanut ehdolle. Vaikka kyseessä on on YLEQ:n vakinainen avustaja, karanteeni tulee päälle. Mutta milloin?
Ihmettelin minäkin Nelosen epäjohdonmukaiselta näyttävää ratkaisua. Ehkä eivät halua riskeerata "Haluatteko miljönääriksi"
ohjelman suuria mainostuloja? Lassen ohjelmahan on yleensä ollut Nelosen katsotuin ohjelma.
Keskeiset poliitikot ovat toki karanteenienkin aikana esiintyneet uutis-ja ajankohtaisohjelmissa kaikissa medioissa. Ehkäpä Jäätteenmäkikin on vielä laskettu näihin, ainakin tuomioon (?) asti.
Erkki Hatakka