Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Pääehdokkaitten TV-tentit käynnissä

Kovasti yritti toimittaja provosoida Tarja Halosta muutaman päivän takaisessa TV-tentissä. Oli kai tarkoitus paljastaa presidentin häijy luonto. Ei onnistunut, vaikka globalisaatiotakin veivattiin varmaan kymmenen minuuttia. Ykkösehdokas oli hyvin valmistautunut tenttiin, joka aiheutti soittojen ja sähköpostien tulvan Yleisradioon. Lehtitietojen mukaan kakskolmasosaa paheksui toimittajan otetta ja yks kolmannes sitä kehui.
Uskoisin, että Tarja säilytti varmasti asemansa paalupaikalla. Ratkaisevaa on äänestysprosentin korkeus, 80 % ainakin takaisi valinnan ekakierroksella?
Sauli Niinistön tentti oli minusta tavanomaisempi, NATO-teema oli nyt pääväännön aiheena. Monenlaisilla kysymyksillä yritettiin paljastaa Niinistön "todellisia"aikomuksia, mutta Niinistö piti pintansa ja pääsi toistamistaan toistamaan ideaansa "eurooppalaisesta" tai "eurooppalaisemmasta NATOsta". En usko tämän ohjelman paljon asetelmia heilauttaneen. Mutta kova skaba Niinistön ja Vanhasen välillä jatkuu loppuun asti. Liekö Niinistöllä kielenmittainen johto Vanhaseen kalkkiviivoille tultaessa?
Erkki Hatakka