Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Pääehdokkaitten TV-tentit käynnissä

Erkki Hatakka on sunnuntai 1. tammikuu 2006 at 11:22 +0200 wrote:
Kovasti yritti toimittaja provosoida Tarja Halosta muutaman päivän takaisessa TV-tentissä. Oli kai tarkoitus paljastaa presidentin häijy luonto. Ei onnistunut, vaikka globalisaatiotakin veivattiin varmaan kymmenen minuuttia. Ykkösehdokas oli hyvin valmistautunut tenttiin, joka aiheutti soittojen ja sähköpostien tulvan Yleisradioon. Lehtitietojen mukaan kakskolmasosaa paheksui toimittajan otetta ja yks kolmannes sitä kehui.
Uskoisin, että Tarja säilytti varmasti asemansa paalupaikalla. Ratkaisevaa on äänestysprosentin korkeus, 80 % ainakin takaisi valinnan ekakierroksella?
Sauli Niinistön tentti oli minusta tavanomaisempi, NATO-teema oli nyt pääväännön aiheena. Monenlaisilla kysymyksillä yritettiin paljastaa Niinistön "todellisia"aikomuksia, mutta Niinistö piti pintansa ja pääsi toistamistaan toistamaan ideaansa "eurooppalaisesta" tai "eurooppalaisemmasta NATOsta". En usko tämän ohjelman paljon asetelmia heilauttaneen. Mutta kova skaba Niinistön ja Vanhasen välillä jatkuu loppuun asti. Liekö Niinistöllä kielenmittainen johto Vanhaseen kalkkiviivoille tultaessa?

Olen katsonut Tarja Halosen, Sauli Niinistön ja Timo Soinin "tentit". Yllättävän hyvin ovat kaikki kolme pärjänneet provosoitumatta epäkohteliaan toimittajan ryöpytyksessä. Toimittaja on niin huono, että ihmetyttää, miten TV:n journalisitinen johto voi sellaista ihan katsojille näkyvässä ohjelmassa pitää esillä. Onhan TV:ssä kuitenkin myös hyvän kotikasvatuksen saaneita sivistyneesti käyttäytyviä ammattimaisia toimittajia. Aika ajoin kuulee valitettavan, että politiikan arvostus kansalaisten keskuudessa on laskenut. Ei mainitttu TV-ohjelma sitä ainakaan ole parantanut.

Jukka Kivi