Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Wimbledon 2006 ja MTV3

Wimbledonin tämänvuotinen tennisturnaus on ohi. MTV3 näytti kaikki suomalaisten kilpailut. Jarkko Nieminen pelasi neljä ottelua voitollisesti kunnes vastaan tuli espanjalainen Rafal Nadal, joka voitti. Emma Laine pääsi pelaamaan vain yhden ottelun.

Kuvaukset olivat laadukkaat. Aivan erityisesti upeita olivat hidastetut lähikuvat, joissa näki pelaajan tiukan katseen, hikisen naaman ja lihasten liikkeet sekä pallon osuman ja saaton. Myöskin yksisilmäisen kykloopin (selostajan mukaan saiklooppi) mittauksen perusteella tehty animaatio pallon osumisesta rajan tuntumaan oli aika selkeä. Sitä vaan tulee miettineeksi, että kuinka tarkka tuo kyklooppi on, sillä epätarkankin mittauksen perusteella voidaan esittää hyvin tarkan näköinen animaatio.

Hieman häiritsi Jari Hedmanin selostuksessa kotiinpäin veto. Esimerkiksi vihulaisen asemista voisi käyttää käsitettä vastapelaaja. Myöskään ei ole kiva kuulla toivomusta, että vihulainen epäonnistuisi, vaan mieluummin, että suomalainen pelaaja onnistuisi vastapelaajan hyvästä pelistä huolimatta.

Jukka Kivi