Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Wimbledon 2006 ja MTV3

Jukka Kivi writes:
Kuvaukset olivat laadukkaat. Aivan erityisesti upeita olivat hidastetut lähikuvat, joissa näki pelaajan tiukan katseen, hikisen naaman ja lihasten liikkeet sekä pallon osuman ja saaton. Myöskin yksisilmäisen kykloopin (selostajan mukaan saiklooppi) mittauksen perusteella tehty animaatio pallon osumisesta rajan tuntumaan oli aika selkeä. Sitä vaan tulee miettineeksi, että kuinka tarkka tuo kyklooppi on, sillä epätarkankin mittauksen perusteella voidaan esittää hyvin tarkan näköinen animaatio.

Ei noin, olet nyt sotkenut kaksi eri asiaa.
Tuo mainittu kyklooppi on laite, josta kuuluu se piip, kun pallo menee syötössä syöttöruudun päätyrajan yli.
Se vehje on eri, jolla tehdään sivurajoilta ja kentän päätyrajoilta (huom! siis ei syöttöruudun päätyrajoilta) ne animaatiot onko pallo mennyt sisälle, viivalle vai yli.

Hieman häiritsi Jari Hedmanin selostuksessa kotiinpäin veto. Esimerkiksi vihulaisen asemista voisi käyttää käsitettä vastapelaaja. Myöskään ei ole kiva kuulla toivomusta, että vihulainen epäonnistuisi, vaan mieluummin, että suomalainen pelaaja onnistuisi vastapelaajan hyvästä pelistä huolimatta.

Jari Hedman on surkein ikinä kuulemani tennisselostaja. Ei pitäisi päästää amatöörejä selostajiksi. Kyllä mies varmaan tenniksestä tietää ja osaa sitä opettaakin, mutta selostaa hän ei tosiaankaan osaa.
Samat typerät maneerit ("ilmassa alkaa olla syötönmurron tuoksua", jo mainitsemasi "vihulainen", Jarkko "Jakke" Nieminen, Rafael "Rafa" Nadal jne.) kuultuna kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja jokaisessa otteluselostuksessa tekee niiden seuraamisesta enemmänkin kärsimyksen, kuin nautinnon.

Jatkossa jos hän selostaa, laitan äänen veks. Tosin pallon ym. äänet olisi kyllä kiva kuulla. Sharapovan vinkumisesta/ähkimisestä nyt puhumattakaan :-)

ps. Tuosta viimeksi mainitusta vielä yksi vitsi:
Joku ex-tennispelaaja oli sanonut ettei haluaisi olla Sharapovan naapuri hänen hääyönään.

- Harri
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Harri Ahola, valokuvaaja