Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Tärkeä ominaisuus

Julius Niiniranta writes:
tuli mieleen että FC:stä puuttuu eräs oleellisen tärkeä ominaisuus: Kun se varoittaa yhteyden katkeamisesta pitkään jatkuneen passiivisen käytön jälkeen samaan aikaan, kun on jossain toisessa ohjelmassa, niin ohjelmavalikon ikoni ei vilku. Eli jos on esim. varoitusäänet pois päältä tai ei muuten kuule sitä, niin yhteys voi katketa huomaamatta.

Etäkäyttäjille on oletusarvoisesti asetettu tässä palvelussa Session inactivity limit viideksi minuutiksi. Varoitus inaktiivisuudesta tulee 60 sekuntia ennen aikarajan loppumista. Koko ominaisuudella pyritään suojaamaan käyttäjää kahdella tavalla. Jos käyttäjä on mennut vaikka ulos ja unohtanut yhteyden päälle, on tietoturvan vuoksi hyvä, että yhteys sulkeutuu automaattisesti. Vastaavasti rajoituksesta on hyötyä, jos käyttäjä maksaa yhteydestään teleoperaattorille kallista yhteystaksaa.

Ohjelmisto osaa varoittaa varoitusäänellä. Lisäksi Macintoshissa käyttäjillä on usein päällä ominaisuus, jossa naisääni rupeaa englanninkielellä puhumaan varoituksen tekstiä. Kuvallisella puolella työpöydälle kyllä ilmestyy varoituslappunen, mutta se voi jäädä muiden ikkunoiden alle, jos käyttäjällä on muita ohjelmia päällimmäisenä. Mitään yleistä hälytysvalovilkkua tässä ohjelmassa ei ole. FirstClass® Client ei enää nykyään sisällä, mitään järjestelmäkansioon laitettavia laajennuksia, niinkuin ennen.

Jukka