Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Hävinneet värit

Raimo Pienimäki writes:
Mistähän johtuu seikka, joka FirstClass Client versiossa 5.5 oli vielä kunnossa,
mutta sitä uudemissa ei enää toimi. Eli kun kopion esim. ohjetekstiä tekstileikkeiksi työpöydälle (raahaten) niin niissä ei pysy värit mukana?  Kaikki tulee mustavalkoisena vaikka alkuperäisessä on värillä korostettuja tekstejä.

Pieni mutta kiusallinen yksityiskohta.
Olisko kellään neuvoa asian korjaamiseen tai tietoa mistä moinen huononnus johtuu.
Käyttikseni on 9.1

Niin vanhaa FCC-vrsiota kuin 5.5 en koneelta enää löytänyt asennettuna, mutta kokeilin versiota 5.623, joka oli vanhin löytämäni versio. Mielestäni tuo 5.623 ainakin toimi päällisin puolin samalla tavalla kuin uusin Clientti. En sitten tiedä onko sillä vaikutusta, että käytän Mac OS X:ää ja leikkeleet kai tallentuvat Mac OS X:n tavalla.

Se minkä kuitenkin aijemmin olen huomannut on se, että kun tuollaisen kuvaamasi leikeen avaa Finderissa se näyttää mustavalkoiselta. Kokeilin siirtää sen myös TextEditiin ja AppleWorksiin, jossa se myös näytti mustavalkoiselta. Jos kuitenkin siirrät leikkeen takaisin FC:iin se saa oikeat värit takaisin. Jos haluat katsoa tekstejä omalla koneellasi ilman verkoyhteyttä voit ehkä siirtää takaisin leikkeet FC:iin niin värit palaavat ja sitten kopioida sisällön ja sijoittaa sopivaan tekstinkäsittelyohjelmaan, joka tukee värejä. Niin ainakin itse sain homman toimimaan.

Lainaukset ikävä kyllä eivät taida toimia leikkeissä. En vieläkään ole keksinyt hyvää keino tallentaa vanhoja sähköpostiviestejä niin, että lainaukset (kuten tuo ylläoleva) näkyisi kunnolla ilman, että käsin merkkaisin sen jälkikäteen.

Jocke