Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(3): FCISC 7.1 puuttuvat ominaisuudet

Sami Ahonen kirjoittaa:
2. Salasanan tallentamisessa asetustiedostoon on ongelmia. Tulee Picture 1. mukainen virheilmoitus yheyttä luodessa. Tunnus ja salasana on varmasti oikein. Yhteys onnistuu kun kirjoitan salasanan uudestaan suoraan login ikkunaan.

1032003_224109_0.pngKysymysviesti sisältää useita kysymyksen pätkiä ja toisen vastausviestin pätkiä, joten käsittelen aluksi yhden kohdan siitä erillisenä.

FirstClassissa voi nykyään kuvan sijoittaa itse viestin tekstikenttään. Virheilmoituksesi on seuraavanlainen (kuva suurenee klikkaamalla):

Tuo ilmoitus tarkoittaa aina, että käyttäjätunnus tai salasana eivät ole oikein. Käytännössä se johtuu aika usein siitä, että FirstClass salakirjoittaa salasanan ns MD5-algoritmin mukaisesti. Huomaat sen esimerkiksi siitä, että salasanan merkkejä kuvaavien pallukoiden määrä lisääntyy alkuperäisestä. Silloinhan on selvää, että palvelin saa työasemaohjelmalta väärän salasanan.

Intelligent BBS:n kansalaisverkon palvelinohjelmiston versio on vielä tasolla 7.0 ja se päivitetään versioon 7.1 lähipäivinä. Kun käytettävän työasemaohjelmiston ja palvelinohjelmiston versiot ovat samat, pitäisi salasanan tallentamisenkin onnistua teknisesti. On kuitenkin huomattava, että salasanan tallentaminen on aina tietoturvariski, eikä sitä voida suositella.

Jukka Kivi