Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re: KIVA ja laajakaistaPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Teleoperaattorit • Re: KIVA ja laajakaista
 
From:Monday, December 8, 2003 1:29 PM +0200
Subject:Re: KIVA ja laajakaista 
To:
Cc:
Erkki Hatakka writes:
Kivenlahden antenniosuuskunta KIVA käsittelee osuuskuntakokouksessaan lähipäivinä laajakaistanyhteyden tarjoamista asiakkailleen. Hinta olisi 35 euroa kuussa asuntoa kohti.
Kun laajakaistayhteyksien hintoja on vertailtu EU:ssa, täkäläiset hinnat ovat osoittautuneet keskimääräistä korkeammiksi.
Mutta täällä taitaa KIVAn tarjoama 35 euroa olla pohja?
Kannattaako ottaa?

Saattaahan tuo hinta olla aika normaalilla tasolla, mutta pitäisi tietää hieman enemmän. Meillä Soukassa naapuri olisi valmis järjestämään Elisan laajakaistan, jos kimppaan saadaan neljä asuntoa. Kuukausimaksu olisi 35 euroa. Vastaavia palveluja on mm. Soneralla ja monella muullakin. Hinnoissa on joillakin mukana liittymismaksu, joissakin pitää itse hankkia modeemi/reititin. Liittymän nopeus vaikuttaa kovastikin hintaa. Jos sitä ei ole erikseen mainittu, nopeus saattaa olla alhainen. Eräs konsti teleoperaattorilla on, että vaatii sopimusta pitkäksi ajaksi. Kannattaa selvittää, mitkä ovat eri osapuolten irtisanomisajat. Laajakaistan hinnat ovat nyt laskemassa, joten teleoperaattori voi pyrkiä lisäämään katettaan pitkällä sopimuksella. Myöskin liittymän kuormituksen kesto voi yllättää riippuen käytetystä tekniikasta. Liittymä, joka toimii hitaasti illalla, toimii kuitenkin usein nopeasti aamuyöllä :-).

Jukka Kivi