Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Elisa ja TeliaSonera alentavat hintojaPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Teleoperaattorit • Elisa ja TeliaSonera alentavat hintoja
 
From:Saturday, October 28, 2006 4:28 PM +0300
Subject:Elisa ja TeliaSonera alentavat hintoja 
To:
Elisa ja TeliaSonera alentavat hintoja

Elisa on sopinut TeliaSoneran kanssa yhdysliikennemaksujen alentamisesta. DNA::n kanta on vielä auki.

Suomen suurimmat teleoperaattorit TeliaSonera ja Elisa ovat sopineet laskevansa verkkojensa välisiä yhdysliikennemaksuja. Elisan johtajan Kari Partasen mukaan DNA:n kanta on vielä auki.

Teleoperaattori Elisan mielestä viestintäviraston tänään esittämä vaatimusta yhdysliikennemaksujen erojen tasaamisesta on perusteltu.
– Olemme voimakkaasti tuoneet esille, että erisuuruiset maksut vääristävät kilpailua asiakasmarkkinoilla. Myös EU on edellyttänyt hintaerojen kaventamista, Partanen sanoo Elisan tiedotteessa.
Viestintäviraston mielestä yhdysliikennemaksuja pitäisi alentaa. Virasto perustelee hintojen laskua sillä, että matkaviestinverkkojen liikennemäärät ovat kasvussa.
– Elisa ja Sonera ovat jo keskenään päätyneet alentamaan maksuja. Ainoastaan DNA.n osalta ensi vuoden hinta on auki, Partanen sanoo.
– Viestintäviraston ottama suunta maksujen erojen kaventamiseksi on erittäin hyvä. Viime kädessä tavoitteena tulee kuitenkin olla yhdysliikenteeseen tasamaksut, mikä vaatii pikaista lainsäädäntömuutosta.
Yhdysliikennemaksu on maksu, jonka teleyritykset maksavat toisilleen korvauksena kilpailijaverkkoon soitetuista puheluista.

Lähde: Taloussanomat 27.10.2006