Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Roskalääkkeitä netistä?

Jukka Kivi writes:
Roskapostin määrä on taas viime päivinä lisääntynyt. Todella tehokkaita lääkkeitä on nyt saatavana ihan vain netistä tilaamalla, jos uskoo tunnetun korealaisen roskapostipalvelimen välittämää mainosta. Kuinkahan moni aikoo tällaisten perusteella ehkäistä ennakolta sairastumistaan? Kuinkahan moni sairastunut laittaa viimeiset rahansa tällaiseen oljenkorteen?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
THEY FOUND THE MIRACLE DRUG FOR HIV, CANCER, ETC! "THE ANTIDOTE" TO PROTECT YOURSELF AGAINST  ALL known deadly Viruses & Bacteria in the body  that keep diseases, namely:  Influenza,  SARS,  CancerHIV  etc. etc. active. 
Onneksi tuo on niin selkeästi huuhaata: ihmelääke "ynnä muihin tauteihin" on toisaalta sinänsä mielenkiintoinen.

This is not just another SPAM email. I am sure you've heard about this miracle drug everyone is talking about.
It has been featured recently on several news media such as  as the ABC News Online, BBC News, Animal Planet.com, Blue Sky, Wildlife-Film.com DavidIreland.com, EXN.ca, BBC News, Nova Online,  Rense.com, RIRDC.gov, McNeese State Univeristy, po. UniversityBBC Nature News, Islam Online, and reputable doctors have all given testimonials praising the power of the Antidote.....

Eipä ole reputable doctorien nimiä...Eikä oikolukuunkaan ole ehditty käyttää aikaa, kun on ollut niin kiire julistamaan lääkekemian uuden aikakauden alkua. Tästä en näkisi olevan vaaraa, samassa sarjassa painii taannoisen nilsiäläispösilön Tauno Kuosmasen öljytouhujen kanssa eli tunnistettavasti hullua. Paljon vaarallisempina pidän ns. rajatapauksia ts. viestejä, joissa ydinasia esitetään niin uskottavasti, että se "voisi olla totta" ja vetää puoleensa henkisesti heikoiksi ajettuja.

Muuten olen samaa mieltä Helena Pahkajärven kanssa lääkkeiden jakelusta. Apteekit ovat alansa koeteltuja ammattilaisia ja niillä on mitattu pätevyys toimia asiakkaan hyväksi. Myös itselääkitsemiskynnys on korkea: sinne ei tule helposti mennyksi ihan noin vain pelkkää omaa oloa parantamaan. Jos krapulan on hankkinut, ansaitsee sen. Jos ottaa pattiin, voi mennä ulos lenkille.

Mikko