Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Israelin maahyökkäys Gazaan alkoiPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Euroopan Unioni • Israelin maahyökkäys Gazaan alkoi
 
From:Sunday, January 4, 2009 10:39 AM +0200
Subject:Israelin maahyökkäys Gazaan alkoi 
To:
Cc:
Israelin maahyökkäys palestiinalaisten Gazan alueelle alkoi. Israel on jo jonkin aikaa pommittanut hävittäjillään Gazan maaleja, joissa se olettaa olevan Hamas-liikkeen sissejä. Eilen Israel pommittii Gazassa olevaa synagoogaa perustellen, että kirkko suojelee sissejä. Pari päivää sitten Israel pommitti Gazan yliopistoa perustellen, että siellä voidaan valmistaa räjähteitä. Pommituksissa on kuollut runsaasti naisia ja lapsia ja muita siviilejä ja arvatenkin myös jokunen Hamasin taistelija. Gaza on nyt hyvin heikkona, kun sinne ei saada elintarvikkeita eikä lääkkeitä. Israel arvioi, että maahyökkäys voi kestää kauan.

Hamasin taistelijat ovat ampuneet raketteja Israelin puolelle. Israel perustelee ilma- ja maahyökkäyksiään vastauksena Hamasin raketti-iskuihin. Palestiinalaisten hallinto ei kykene hillitsemään Hamasin taistelijoiden rakettien ampumisia.

YK:n turvallisuusneuvosto on puinut Gazan tilannetta, mutta se ei saa aikaan lausuntoa. YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon on vaatinut, että Israelin maahyökkäyksen on loputtava välittömästi. Ranska tuomitsee Israelin maahyökkäyksen. Yhdysvallat on huolissaan Gazan humanitaarisesta tilanteesta ja kommentoi, että Hamas pitää Gazan asukkaita panttivankeina.

Monissa tiedotusvälineissä eräänä israelilaismotiivina pidetään myös lähestyviä vaaleja.

EU-puheenjohtajamaa Tshekki pitää Israelin maahyökkäystä, puolustuksellisena, ei hyökkäyksellisenä. Voimmeko me EU:ssa siis olla tällaista mieltä?