History
 
 Eurovaalisivut avattuPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Vasemmistoliitto • Eurovaalisivut avattu
 
From:Sunday, April 19, 2009 12:56 PM +0300
Subject:Eurovaalisivut avattu 
To:
Vasemmistoliitto avasi eurovaalisivustonsa

Vasemmistoliitto on avannut eurovaalisivustonsa osoitteessa http://vasemmistoliitoneurooppa.fi. Sivuilla on muun muassa eurovaalikone, joka auttaa löytämään oman suosikin Vasemmistoliiton eurovaaliehdokkaiden parista.

Sivuilla pääsee myös perehtymään puolueen eurovaaliohjelmaan, lukemaan ja kommentoimaan Vasemmistoliiton Eurooppablogia sekä tarkastamaan vaalitapahtumat kalenterista.

Leikkimielisen vaalikoneen liukusäätimiä siirtämällä saa selville, ketkä Vasemmistoliiton eurovaaliehdokkaista ovat lähimpänä äänestäjän omia arvoja. Klikkaamalla ehdokkaan kuvaa tulee esille laajempi esittely.

Poliittisten näkemysten ohella vaalikoneesta paljastuu myös tietoja ehdokkaiden henkilötaustoista.

Esimerkiksi Annika Lapintie kertoo kuuntelevansa 1970-luvun ruotsalaista progemusiikkia, mutta myös suomalaista iskelmää. Pentti Tiusanen kertoo puolestaan, että häneen on vaikuttanut Kummisetä-trilogian elokuvat ja Atik Ismailille maistuu erityisen hyvin tataarilainen pärämäts-lihapiirakka.

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen kertoo ihailevansa Peppi Pitkätossua.

- Tyttö, joka on maailman vahvin ja rohkein, uskaltaa sanoa oman mielipiteensä, antaa omastaan muille ja pitää aina heikomman puolta. Miten voisin olla ihailematta?, Pekonen kysyy.