History
 
 Valtio-omisteisen Sampon tuesta kokoomukselle nopea ja puolueeton selvitysPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Vasemmistoliitto • Valtio-omisteisen Sampon tuesta kokoomukselle nopea ja puolueeton selvitys
 
From:Monday, August 10, 2009 2:02 PM +0300
Subject:Valtio-omisteisen Sampon tuesta kokoomukselle nopea ja puolueeton selvitys 
To:
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki
 
Valtio-omisteisen Sampon tuesta kokoomukselle nopea ja puolueeton selvitys
 
Vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mielestä finanssikonserni Sampon kokoomukselle viime eduskuntavaalien alla antama 75 000 euron tuki on törkeyden huipentuma vaalirahoitusjupakassa. Arhinmäki vaatii nopeaa ja puolueetonta selvitystä kyseisestä tuesta.
 
Suomen valtio on Sampo-konsernin suurin yksittäinen omistaja 14 prosentin omistuksellaan.
 
Arhinmäki kysyy, onko valtio-omistaja tukia myönnettäessä ollut tietoinen siitä, että kokoomukselle suunnataan valtavat summat rahaa.
 
- Kaikki suomalaiset omistavat yhdessä suuren osan Samposta. Nyt kansalaisten kannalta on äärimmäisen tärkeää tietää, kuka on tehnyt Sampo-konsernissa päätöksen kokoomukselle annetusta jättituesta. Asia on selvitettävä nopeasti. Siihen työhön tosin tuskin kelpaa kokoomuslainen ministeri Jyri Häkämies, joka vastaa omistajaohjauksesta myös Sampon osalta, Arhinmäki toteaa.
 
Arhinmäen mielestä Kokoomuksen saama Sampo-tuki on arveluttavaa senkin takia, että finanssialan lainsäädäntöä ollaan parhaillaan uudistamassa.
 
- Valtionvarainministeriössä käsitellään parhaillaan eläkesäästämisen verokohtelun uudistamista. Kuinka saadaan varmuus siitä, ettei hallituksen toisen valtapuolueen finanssikonsernilta saama jättituki vaikuta lainsäädännön lopputulemiin?
 
- Suomesta ollaan myös tekemässä veroparatiisia, kun valtionvarainministeriössä kaavaillaan muutoksia sijoitusrahastolakiin, jolloin nimetön ja veroton sijoittaminen mahdollistuisi. Poliisi ja verottaja vastustavat tätä hanketta. Silti kokoomusvetoisessa ministeriössä tätä suunnitelmaa viedään eteenpäin ja laitetaan rehelliset veronmaksajat tämänkin maksajiksi.