Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re(13): Jyrki Katainen valittiin puheenjoPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Kokoomus • Re(13): Jyrki Katainen valittiin puheenjo
 
From:Friday, June 11, 2004 3:32 AM +0300
Subject:Re(13): Jyrki Katainen valittiin puheenjo 
To:
Cc:
Tervehdys ja vastaus Tuula Höltälle.
Sanot, jos oikein ymmärsin rivien välistä, että palkansaajien hyvinvointiin , elämänlaatuun ja ihmisoikeuksien toteutumiseen  työelämässä  kuuluvista asioista ei eduskunnan ja poliittisten puolueiden pidäkään murehtia , koska työntekijät ovat liittyneet yhteen muodostaen mielestäsi yhteiskunnalle ja erityisesti vähäosaisille haitallisia ammattiliittoja.

Tiedämme kaikki, että siellä missä työntekijät eivät ole järjestäytyneet vapaasti ammattiliittoihin tai se on heiltä ankarilla rangaistuksilla estetty, on suuri köyhälistön alaluokka ja yleiset ihmisoikeudet ovat kansalaisille vasta unelma.

Näinhän se oli meillä Suomessakin sata vuotta sitten. Sosialidemokraattien ja ammattiliittojen vuosisadan kestäneellä työllä olemme nyt tässä tilanteessa . Voimme vapaasti keskustella näistäkin asioista pelkäämättä pidätystä ja köyhyyttä olemme saaneet vähennettyä todella paljon. Paljon on vieläkin tehtävää. Vieläkin on huono-osaisuutta ja alistamista ja jotkut haluavat kauniilta kuulostavin puhein sitä tosiasiassa lisätä. Tätä Kataisen kokoomus linjaa. Ei anneta tälle linjalle valtaa.

On ponnisteltava valppaana tarkkaillen ja väsymättä sosiaalisen ihmisarvoisen yhteiskunnan puolesta pääomaa edustavien  järjestöjen asiamiesten ja heitä tukevien poliitikkojen vaatimuksia kumoten. Mm. näihin Kataisen ja sisällöltään täsmälleen samoihin Etelärannan vuorineuvosten  " linjakkaisiin " uudistusvaatimuksiin suostuminen merkitsisi paluuta ainakin 1920 - luvun työelämän pelisääntöihin työpaikoilla  ja samalla paluuta köyhäinhuoltolain kaltaiseen " sosiaaliturvaan " .

Tämä olisi aika pian taas edessä tällä oikeistovoimien vero- ja yhteiskuntapolitiikalla: " Paljonko haluatte tämän vaivaisen hoitamisesta ? ". " Pystyykö se enää mihinkään tuottavaan, ei noilla käsillä, en minä sitä halua ollenkaan."

Terveisin Veikko Simpanen