Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Suomen presidentinvaalit europarlamentissa?Postmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Kokoomus • Suomen presidentinvaalit europarlamentissa?
 
From:Saturday, October 22, 2005 9:44 AM +0300
Subject:Suomen presidentinvaalit europarlamentissa? 
To:
Cc:
Viime päivinä tiedotusvälineissä on saatu seurata outoa näytelmää europarlamentin konservatiiviryhmässä. Siellä nousi suuri poru Suomen ulkoministerin Erkki Tuomiojan lehtikirjoituksesta, jossa hän mm. vertaili europarlamentin ja kansallisten parlamenttien vastuullisuutta.

Europarlamentin konservatiiviryhmän puheenjohtaja Pöttering tuohtui syvästi suomalaislehdessä olleesta artikkelista. Hän muunmuassa uhkasi, että Suomen puheenjohtajuuskausi tulee epäonnistumaan. Lisäksi asia uhattiin ottaa esille europarlamentin kokouksessa. Se sattui kovasti meihin suomalaisiin, sillä mehän olemme valmistautuneet huolella hoitamaan puheenjohtajuuskauden niin, että se onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Sittemmin on selvinnyt, että suomalainen kokoomuksen europarlamentaarikko Aleksander Stubb oli raportoinut lehtikirjoituksesta konservatiiviryhmänsä puheenjohtajalle. Sillä tavalla prosessi kulki. Jotkut ovat sen jälkeen kertoneet, että Stubb itse oli pari viikkoa aikaisemmin arvostellut europarlamentin vähäistä vastuullisuutta jossakin artikkelissa.

Suomen presidentinvaalit ovat maallemme hyvin tärkeä asia. Presidentillä on suuri vastuu ulkopolitiikasta. Ehdokkaat ja heidän tukijansa pyrkivät nyt tuomaan esiin ulkopoliittisia näkemyksiään. Toivottavasti saamme tänne hyvää keskustelua vaaleista ja ehdokkaista.

Jukka Kivi