Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re: Jyrki boy esittääPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Kokoomus • Re: Jyrki boy esittää
 
From:Monday, February 12, 2007 8:58 AM +0200
Subject:Re: Jyrki boy esittää 
To:
Cc:
Anneli E. Timonen writes:
Kokoomuksen Jyrki Katainen esittää, että naisten palkat pitäisi nostaa valtion tuella.
Siitä olen ainakin yhtämieltä että naisten tulisi saada samasta työstä samaa palkkaa.
Eripalkkaisuus juontaa varmaankin kauas, siihen aikaan kun maamme alkoi teollistua ja tarvittiin runsaasti työvoimaa mm. naiset ja lapset. Katsottiin miehen olevan pääasiallinen huoltaja ja muut jäsenet toivat sitten "pienemmät kortensa kekoon".
Nykyään, teollinenkaan työ ei ole fyysisesti niin raskasta, etteikö nainen pääsisi samaan tuottavuuteen kuin mies.

En ole niin seurannut hänen esityksiään, mutta jos hän tuollaista on esittänyt, niin sehän merkitsisi valtavaa varojen siirtoa terveydenhuollosta, koulutuksesta, vanhustenhuollosta ja muista hyvinvointipalvelusta suoraan työnantajille. Tietenkin se myös merkitsisi, ettei mitään veronalennuksia enää voitaisi ajatellakaan. Samoin olisi luovuttava valtion velan takaisin maksamisesta, mikä olisi hyvin epätaloudellista.

Naisten ja miesten samapalkkaisuus on oikea tavoite, mutta ei sitä niin voi ratkaista, että ehdotetaan se jonkun toisen maksettavaksi. Kyseessä on tyypillisesti kolmikannassa eli työnantajien, palkansaajien ja valtion yhdessä sovittava asia. Uskon kyllä, että tuohon suuntaan päästään jatkossakin etenemään, mutta pienin askelin kuten tähänkin asti.

Jukka Kivi