History
 
 PorvariyhteistyöstäPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Kokoomus • Porvariyhteistyöstä
 
From:Monday, January 23, 2006 2:47 PM +0200
Subject:Porvariyhteistyöstä 
To:
Suomenmaan pakinoitsija Mäntyniemen porttivahti kirjoittaa keskustan ja kokoomuksen kipeistä suhteista. Pahvi-Sauli ei sittenkään taida olla ole itsestäänselvyys keskustaväelle...

Timo Rauhanen
-----------------------------------

PORTTIVAHTI on ymmärtänyt, että politiikassa aate ja arvot ovat pitkäaikaisia, vuosikymmen toisensa perään puolueiden ja poliitikkojen tekemisiä ohjaavia tekijöitä.

Ei se sittenkään taida olla niin. Muutamat poliitikot tarkistavat omat ja naapurinkin arvot kerran kuudessa vuodessa presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen tuloksen mukaan.
* * *
ESIMERKIKSI joutuu kokoomuksen eduskuntaryhmän tuleva puheenjohtaja Jyri Häkämies. Puolueesta löytyy toki lukuisia muita poliitikkoja, jotka ovat tällä vuosituhannella harrastaneet samanlaista ajattelua.

Kuten kaikki hyvin muistavat, kuusi vuotta sitten presidentinvaalin toiselle kierrokselle selvisi keskustan Esko Aho ja SDP:n Tarja Halonen.

– Kokoomus siirtyy nyt katsomoon. Kummankin ehdokkaan arvot poikkeavat niin paljon kokoomuksen ja yleensä Riitta Uosukaisen kannattajien arvoista, että kummankaan puolesta ei ole syytä liputtaa, nuorempi Häkämies lausui ensimmäisen kierroksen jälkeen Kymen Sanomissa (17.1.2000).
* * *
MITÄ tekee sama mies kuusi vuotta myöhemmin Yleisradion Ison Pajan vaalivalvojaisissa, kun keskustan ehdokas Matti Vanhanen on pudonnut jatkosta?

Häkämies kiittelee keskustan johtajien ilmaisemasta tuesta Niinistölle. Häkämiehen mielestä keskustalaisten tuki Niinistölle on luonnollista, koska puolueiden arvot ovat niin lähellä toisiaan.

Niin ne arvot muuttuvat, vai olisiko sittenkin kyse politiikasta ja poliittisesta tarkoituksenmukaisuudesta?