History
 
 Ministeri Vapaavuori aiheuttaa haittaa yhteistyöllePostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Kokoomus • Ministeri Vapaavuori aiheuttaa haittaa yhteistyölle
 
From:Sunday, May 6, 2007 2:42 PM +0300
Subject:Ministeri Vapaavuori aiheuttaa haittaa yhteistyölle 
To:
                                                               Ministeri Vapaavuoren lausunto haittaa yhteistyötä

Espoon kaupunginvaltuuston sosialidemokraattinen valtuustoryhmä torjuu porvarihallituksen asuntoministeri Jan Vapaavuoren suunnitelman Helsingin, Espoon ja Vantaan yhdistämisestä.
Valtuustoryhmän kokous käsitteli lauantaina 5.5.2007 kokoomusministeri Vapaavuoren Helsingin Sanomissa 4.5.2007 julkaistua kannanottoa kuntien yhdistämisestä.
Ryhmä tyrmää kokoomusministerin kaupunkien yhdistämistavoitteen ja kokee sen pääkaupunkiseudun kuntien hyvin edennyttä yhteistyötä haittaavana lausuntona.
Pääkaupunkiseudun suuret kunnat ovat jo nyt osoittautuneet kooltaan liian suuriksi pienen ihmisen tarpeiden ja turvallisuuden hoitamisessa kaikilla alueillaan ja kaikkia kuntalaisiaan koskien. Suurten kaupunkien yhdistäminen etäännyttäisi poliittiset päättäjät liian kauaksi kaupunkien eri osissa asuvien ihmisten arjesta. Seurauksena olisi lisääntyvää slummiutumista, vieraantumista, alueiden eriarvoistumista ja väkivallan kokemisen lisääntymistä.
Espoon sosialidemokraattinen valtuustoryhmä on kuitenkin kokoomusministeri Vapaavuoren lausunnosta huolimatta edelleen valmis kansalaisia hyödyttävään yhteistyöhön sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien että muidenkin Uudenmaan kuntien kanssa.