Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

SANO: EI PIENI ELÄKE.

SANO: EI PIENI ELÄKE.


        Kiitos EU:n kunnalliset vanhainkodit yhtiöitettiin kuten kaikki valtiolliset ja kunnalliset toiminnat, jotka vain voitiin yhtiöittää ja ”saneerata EU kuntoon”. Seurauksena lauma työttömiä ja vanhusten palveluiden heikennyksiä sekä hintojen nousua.
Vanhuksella, joka nauttii vain kansaneläkettä ehkä vielä rintamamieslisän päälle ei ole varaa edes vuokraan ja ruokaan näissä kunnan perustamissa ”viidentähden hotelleissa”. Joku kertoisi minulle, että ainahan voi hakea toimeentulotukea, on aika kohtuutonta passittaa kunniallisen iän saavuttanut henkilö sossun luukulle kerran kuussa tai edes kertaakaan. Eläkkeen on riitettävä vanhainkoti maksuihin ilman mitään poppas konsteja ja vanhuksille taattava heidän arvoisensa kohtelu. Kunnalliset edunvalvojat eivät hae avustuksia vanhusten puolesta niin kauan kuin vanhuksella on vain yksikin euro tilillään, mikä on luonnollisesti kunnan etu. Myös vanhukset tarvitsevat vaatteita päälleen ja rahaa muihin menoihin, joita ovat säästäneet pahanpäivän varalle. Sotaveteraanien lääkkeiden vuotuisen omavastuu osuuden voisi maksaa sotaveteraanien omien yhdistysten kautta. Jos ei varat riitä lääkkeisiin ja kylpylälomaan voisi sotaveteraani niin halutessaan pitää halvemman virkistysloman ja saada lääkkeiden omavastuu osuuden yhd
istyksiltä. Sotaveteraaneja ei ole enää paljon jäljellä ja varojen valtakunnallinen keräyskin jo lopetettiin. Kaikki keräysten varat on käytettävä veteraanien hyväksi. SUURI KIITOS TEILLE JA MYÖS LOTILLE !
        Vaivaistalot on lopetettu jo ajat sitten luojan kiitos, vahinko vain nykyään on vain voittoa tuottavia vanhainkoteja, herää kysymys onko kaikella jopa vanhusten kustannuksella tehtävä voittoa. Pieniä eläkkeitä on nostettava vastaamaan kustannuksia vuokraan ja ruokaan kunnallisten ”viidentähden hotellien” kustannuksia vastaaviksi tai vanhainkotien perushintoja on laskettava vastaamaan pienintä eläkettä.
Seuraava eläkeuudistus ilman eläkeikärajan nostamista voisi olla seuraava; Todella suuria eläkkeitä voisi leikata ja pieniä eläkkeitä nostaa niin ettei yksikään vanhus kärsi puutteesta, jonkinlainen progressiivisuus suurien eläkkeiden valtionosuuden kohdalla olisi paikallaan inhimillisyyden nimissä, pienempien eläkkeiden hyväksi.


Sano:   KYLLÄ
Perussuomalaisten Uudenmaan
Kansanedustajaehdokas 2007
Jyrki Vaskela