Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re: Hoitotakuun tulo ja Soininvaara/HyssäläPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Vihreät • Re: Hoitotakuun tulo ja Soininvaara/Hyssälä
 
From:Wednesday, December 15, 2004 1:30 PM +0200
Subject:Re: Hoitotakuun tulo ja Soininvaara/Hyssälä 
To:
Cc:
Helena Pahkajärvi on keskiviikko 15. joulukuu 2004 at 11:49 +0000 wrote:
Hoitotakuun tulo ja Soininvaara/Hyssälä

Osmo Soininvaara on oikealla asialla ollessaan huolissaan hoitotakuun liian aikaisesta toteutumisesta. Luin syksyn Mediuutisista että Salossa puhunut Soininvaara pelkää että koko laki vesittyy koska aikataulu on liian nopea.

Osmon luulisi tietävän mistä puhuu sillä on ns. hoitotakuun isä. Liisa Hyssälä on laittanut oman vaiheen päälle koska Soininvaaran mukaan "tieto ei aina kulje ministerin vaihtuessa".

Kyllä tieto on saatava kulkemaan jos vaihtoehtona on tälläiset kohta tapahtuvat kardinaalimogaukset. Jälkilasku tulee törkykalliiksi. Kirjoitin asiasta 6.12. Liisa Hyssälälle mutta ei ole vastausta kuulunut. Tuskin kuuluukaan.

Voi voi tätä touhuilua.

Tunnen terveysalan toimintaa hyvin heikosti. Olen ymmärtänyt, että hoitotakuu olisi nimitys palvelun laatjärjestelmälle, jossa mm. hallitaan jononmuodostusta erilaisiin palveluihin. Jos niin on, voisi järjestelmän mitoittaa toimivaksi resurssien mukaan. Otettaisiin mukaan tietty valikoima palveluja ja määriteltäisiin tietyt hyväksyttävät jonotusajat ja jonojen pituudet. Kun järjestelmä aloitettavalla ambitiotasolla toimii hyvin, lisättäisiin takuun piiriin kuuluvaa palveluvalikoimaa ja nopeutettaisiin jonojen käsittelyä. Voisiko se toimia näin?

Jukka Kivi