Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re(4): Hoitotakuun tulo ja Soininvaara/HyssäläPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Vihreät • Re(4): Hoitotakuun tulo ja Soininvaara/Hyssälä
 
From:Tuesday, December 21, 2004 10:50 PM +0200
Subject:Re(4): Hoitotakuun tulo ja Soininvaara/Hyssälä 
To:
Cc:
Rauhaisan Joulun toivotus kaikille,

toivotaan tosiaan Veikko, että tuleva vuosi tuo tullessaan myönteisiä asioita ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille. Olet ehdottoman oikeassa siinä, että varhaisen vaiheen puuttuminen on tärkeää. On surullista, jos tausta on tosiaan niin kuin kerrot - valmistautumisaikaa olisi ollut mutta sitä ei ole käytetty oikein.

Silti en ymmärrä kuinka Soininvaara saattaa sanoa että noin tärkeässä asiassa "tieto ei kulje vanhan ja uuden ministerin välillä"? Eikö heillä ole keskusteluyhteyttä vai eikö ministereiden perehdytysohjelma toimi? Tai ehkä kyseessä oli vain "heitto" jolla ei ole todellista pohjaa.

Hyviksi todettujen hoitokäytäntöjen levittämiseen tulee joka tapauksessa mielestäni sijoittaa tulevaisuudessa nykyistä enemmän voimavaroja - sekä kunnallisella että valtiollisella tasolla. Sosiaali- ja terveysministeriö saisi uusien hankkeiden aloittamisen sijaan tukea nyt voimakkaammin tälläistä toimintaa pari vuotta. Kunnilta on inhimillistä jättää asiat "viime tippaan" sillä muutosvastarintakin saattaa olla kovin suurta kuntien sisällä. Armeliaisuutta tarvittaisi puolin ja toisin.

Lämpimin ja joulutunnelmaisin terveisin,
Helena Pahkajärvi