Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(3): Israel tuhosi YK:n tukikohdan Libanonissa

Israel ilmoitti tämän viimeisimmän Lähi-Idän sodan tavoitteeksi Hisbollahin tuhoamisen. Kun se ei onnistunut, tavoite muutettiin eliminoinniksi eli tilanteeksi, jossa Hisbollah ei ole israelille välitön uhka. Sen aseista riisuminen on toteutumaton tavoite ja toistaiseksi Hoisbollah on ainoa sotilaallinen voima, joka kykenee maasodassa tasavertaiseen kamppailuun Israelin kanssa.

Nyt sitten alueelle haalitaan YK:n joukkoja osapuolten väliin pitämään nämä erillään toisistaan. Israel aliarvoi vastuksen. Se ei saanut aikaa muuta kuin runsaasti raunioita ja lisää vihaa sitä ympäröivissä valtioissa. On toiveajattelua, että Israel saataisiin korvaamaan edes osan aiheuttamistaan tuhoista, mutta jotenkin se olisi saatava tilille teoistaan.

Me suomalaiset voimme ryhtyä boikotoimaan ainakin Israelin tuottamia appelsiineja ja miksei muitakin sen tuotteita. Vaikeus on vain siinä, että israelilaisten eli juutalaisten yrityksiä on ympäri maailmaa, eikä ole ollenkaan yksinkertaista selvittää, mitkä tuotteen ovat boikotin piirissä.
Viljo Heinonen