History
 
 Hallittu muuttoliike.Postmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Aluepolitiikka • Hallittu muuttoliike.
 
From:Friday, March 20, 2009 8:32 PM +0200
Subject:Hallittu muuttoliike. 
To:
Hallittu muuttoliike.

        Hallittu muuttoliike, mitä se on? Muuttoavustus maksaa yhteiskunnalle 700 euroa/muutto, ei paljon muttei ole todellakaan hyvää yhteiskunnallista kannustusta epävarmaan työpaikkaan. Matkakulujen vähennysoikeuden enimmäisrajan nostaminen on hyvä signaali. Se on oikein, ei tarvitse luopua kaikesta siitä, mikä on ihmiselle tärkeää: koti, ystävät ja lapsille tuttu ympäristö kavereineen.
        Kaikki paras ”muuttoavustus” tulisi yrityksiltä itseltään eli varma työpaikka. Suomessa on irtisanomissuoja mitätön verrattuna muihin EU maihin. Suomessa on paljon edullisempaa lopettaa tehdas kuin Italiassa, vaikkei siinä mitään järkeä olisikaan, onhan Suomessa hyvä työlaatu ja tuottavuus. Kaikki ne yritykset, jotka ovat siirtäneet tuotannon kokonaan ulkomaille, pyörivät pakkasenpuolella kannattavuudessa ja se on niille ihan oikein. On laatuongelmia ja tuotannon keskeytyksiä enemmän, mitä yrityksen johtoporras edes tietää. Raportteihin voi kirjoitella mitä vaan, mikä näyttää kulloinkin edullisimmalta. Totuus ei tule heti julki, useimmiten syylliset saavat vielä optiot ja vaihtavat firmaa.
        Yritykset voisivat Suomessa nostaa työperässä muuttavan henkilön irtisanomissuojaa, ainakin yhteen vuoteen, ensimmäisen viiden työvuoden aikana. Työntekijä sitoutuu yritykseen muuttamalla paikkakunnalle, voisi työnantajakin sitoutua työntekijään. Tämä antaisi oikean signaalin. Kaipaan enemmän vanhanaikaista ”patruuna” johtamista, työntekijä on yritykselle voimavara, ei rasite. Yrityksen omistajankin on toki saatava kohtuullinen tuotto sidotulle pääomalle, eli 6-8 prosenttia on keskimääräinen kestävä tuotto. Yrityksistä voi hetkellisesti puristaa 15-20 prosentin tuoton, myymällä ”rönsyt”, mutta se ei ole pitemmänpäälle kannattavaa vaan erään amerikkalaisen konkurssifirmoja myyntikuntoon saneeraavan konsulttiyhtiön tuote.
        Ensin järjestetään töitä Suomalaisille, kotimaan aidon työttömyysprosentin laskiessa alle 5 prosenttiin ja tietyillä aloilla vallitsevan työvoimapulan takia, voidaan harjoittaa hallittua maahanmuuttoa. Hallittua maahanmuuttoa voisi harrastaa seuraavasti: Suomella on suurlähetystöjä ympäri maailmaa, nämä voisivat toimia rekrytointitoimistoina. Konsulaatti tarkastaisi jo lähtömaassa töihin pyrkivän rikosrekisterin ja ammattitaidon sekä muut tarvittavat tiedot. Konsulaatti esittelisi työntekijälle työpaikan, kertoisi maastamme ja kulttuuristamme johon Suomeen muuttavan tulee sopeuta. Asunto ja työpaikka olisivat valmiina odottamassa ulkomaisen työntekijän saapuessa eli pääsisi suoraa töihin. Mistä maista sitten meille hyväksyttäisiin työntekijöitä? Maissa ei saa esiintyä ääriliikkeitä tai ääriliikeuskontoja. Mitä paremmin lähtömaan kulttuuri vastaa omaamme, sen parempi. Ulkomaisiin työntekijöihin pätisi palautusoikeus, mikäli he alkaisivat harjoittamaan rikollista toimintaa Suomessa. Nopea oikeudenkäynti ja le
ntokenttä kutsuu, valitusoikeuden oikeudenkäynnistä voi tehdä vasta lähtömaan konsulaattiin. Samalla karkotuksella tulisi ikuinen matkustuskielto Suomeen. Toivotan Suomeen työn perässä muuttaneet ja veroja maksavat, tervetulleeksi ja tasavertaisiksi. Tosin meillä on käynnissä nyt ”toinen teollistuminen” eli yritykset tehostavat toimintojaan ja kaikki mikä voidaan koneellistaa, myös automatisoidaan. Ei ole enää mitään työvoimapulaa, päinvastoin. Suurten ikäluokkien siirtyminen eläkkeelle ei vaikuta työpaikkojen määrään, ne vähenevät koko ajan. Suomi takaisin Suomen kansalle.
        Turvapaikan hakijoille 12 tunnin laajempi pikakäsittely jo lentokentällä. Mikäli ei aiheuta jatkotoimenpiteitä, suoraan seuraavaan oman kotimaan koneeseen. Valitusoikeuden pikakäsittelystä voi tehdä vasta oman kotimaan Suomen konsulaattiin. Sormenjäljet, valokuva, henkilötiedot ja ehkä DNA kansainväliseen yhteiseen rekisteriin. Ulkomaisiin turvapaikanhakijoihin pätisi palautusoikeus, mikäli he alkaisivat harjoittamaan rikollista toimintaa Suomessa. Nopea oikeudenkäynti ja lentokenttä kutsuu, onneksi on jo ennakkotapaus. Valitusoikeuden oikeudenkäynnistä voi tehdä vasta oman kotimaan Suomen konsulaattiin. Samalla karkotuksella tulisi ikuinen matkustuskielto Suomeen.
Jyrki Vaskela
eurovaaliehdokas Itsenäisyyspuolue