Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Vankien ihmisoikeudet Irakissa

Jukka Kivi writes:
Mihin tämä johtaa? Mitä voidaan tehdä? Onko mielipiteitä?
Pitää aloittaa siivoaminen ylimmästä johdosta eli siirtää entinen alkoholisti, nykyinen fundamentaalihihhuli George W. Bush johonkin perä-Teksasin ranchille niihin tehtäviin, joihin hän paremmin soveltuu, mittailemaan vaikka niitä tiluksiaan mustalla ökymaasturillaan. Mies joka kuulemma sai Jumalalta lopullisen käskyn hyökätä Irakiin, on todella vaarallinen maailmalle: kumpi siinä lopulta komentaa kumpaa, Jumala Bushia vai päinvastoin? Mies on toisekseen pyöritellyt jo pari kertaa liikaakin puheissaan sanoja freedom, America, God.  Ehkä jollain muulla, kenties uudella presidentillä, olisi hieman laajempi sanavarasto käytössään. Diplomatia, neuvottelu ja kompromissit voisivat olla ihan uusia tuoreita tuttavuuksia valtiomiehisessä vokabuläärissä.

Yhdysvaltojen pitäisi vetäytyä Irakista ja maahan pitäisi asettaa kansainvälisen yhteisön valvoma irakilaisperäinen hallinto.

Sitten voisi pohtia menetelmiä, joilla palautettaisiin henkiin joukkoraiskauksiin, pahoinpitelyihin, nöyryytyksiin ja kidutukseen hukutettu takavuosien peruskäsite nimeltä ihmisen arvokkuus. Myös sotavangilla on sellainen. Tämä median kiduttajamannekiini, naispuolinen jenkkisoturi, ei ole kommenteissaan ollut kovin paljon natseja kummempi. Hän toteutti vain saamaansa käskyä. Mistä seuraa, että käskyportaikon askelmia pitää edetä niin ylös, että kaikki vastuulliset todella vastaavat antamistaan määräyksistä ja niiden seurauksista. Jos sotajohto ei todella tiedä mitä alaiset eri laitoksissa puuhaavat, on johto pätemätön ja vaihdettava, syynä valvonnan ja kommunikaation laiminlyönti.

Toisaalta pysyäkseen rahoitettuna ja elinkelpoisena kylmän sodan loputtua ja poliittisten vastavoimien haihduttua Yhdysvaltain armeija sekä sotateollisuus tarvitsevat vielä pitkään "sotaa terrorismia vastaan" koska perusuhan, perusvihollisen pitää olla olemassa. Jotta aseet kävisivät kaupaksi ja sotilailla olisi jotakin puuhaa. It is a big business out there.

+Mikko-