Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(2): Irakilaisvankien kidutus(kuvaus) l

Mikko Luoto kirjoittaa:
Kovin on selektiivistä myös "ihmisoikeuksien esitaistelijan" oma suhtautuminen ihmisoikeuksiin, jotka näyttävät koskevan sen mielestä vain länsimaista osaa maapallosta, sitä, joka on samaa mieltä, samaa uskontoa ja samaa ihonväriä. Irakilaisia taistelujen uhreja ei vaivauduta edes listaamaan. Leif Salmén kirjoitti päivän Iltalehdessä aiheesta varsin subjektiivisen mutta sanomaltaan vahvan kolumnin.

Ihmisarvosta piittaamaton väkivalta kaikissa muodoissaan on julmaa ja epäinhimillistä tapahtuipa sitä missä tahansa. Kun ilmiötä katsoo ilman ”poliittisia silmälaseja”, joiden mukaan on oikein tuomita vain USA:n tekemät hirmuteot, niin kiinnostaisi tietää, kuinka ”humaaneja” tässä suhteessa ovat esim. Irakin tai Venäjän vankilat. Suomessa n. 90 000 perheessä kärsitään perheväkivallasta, joka heikentää arvioiden mukaan n. 200 000 lapsen hyvinvointia. Onko tämä väkivallanmuoto vähemmän tuomittavaa kuin Abu Ghraibin hirmuteot?

Kun Bushin hallinnon hirmutöistä nyt ”otetaan irti kaikki mitä saadaan”, niin minusta olisi hyvä nähdä joskus samanlainen tuomitsevien vastalauseiden ryöppy myös sitä väkivaltaa kohtaan, joka rehottaa omissa ”peräkamareissamme”.