Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(3): Irakilaisvankien kidutus(kuvaus) l

Tuula Hölttä writes:
Ihmisarvosta piittaamaton väkivalta kaikissa muodoissaan on julmaa ja epäinhimillistä tapahtuipa sitä missä tahansa. Kun ilmiötä katsoo ilman ”poliittisia silmälaseja”, joiden mukaan on oikein tuomita vain USA:n tekemät hirmuteot, niin kiinnostaisi tietää, kuinka ”humaaneja” tässä suhteessa ovat esim. Irakin tai Venäjän vankilat. Suomessa n. 90 000 perheessä kärsitään perheväkivallasta, joka heikentää arvioiden mukaan n. 200 000 lapsen hyvinvointia. Onko tämä väkivallanmuoto vähemmän tuomittavaa kuin Abu Ghraibin hirmuteot?

Kun Bushin hallinnon hirmutöistä nyt ”otetaan irti kaikki mitä saadaan”, niin minusta olisi hyvä nähdä joskus samanlainen tuomitsevien vastalauseiden ryöppy myös sitä väkivaltaa kohtaan, joka rehottaa omissa ”peräkamareissamme”.

Mainittakoon tässä, että ainakaan minulla ei ole poliittisia silmälaseja, ihan vaan tavalliset, miinusvahvuuksilla. Yhdysvalloissa on ollut ja tulee olemaan paljon hyvää mutta nykyisen korkeimman hallinnon toiminta on perseestä.
Toisekseen nyt ei ollut kyse koko maailman pahuudesta, joka sinänsä ei lopu koskaan. Aihe sinänsä on laaja ja loppumaton. Nyt keskusteltiin kuitenkin nimenomaan Yhdysvaltojen ratkaisuista ihmisoikeusongelmiin millä sinänsä on kovin vähän tekemistä jonkun kotimaisen onnettoman viinahuuruisen lähiöromanssin jämien kanssa.

Tuskin vankilat missään mitään hotelleja ovat.+Mikko++