Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Reinfeldt ja seksinostokieltolaki

Esmeralda Villalobos,entinen ruotsalainen eskortti, joka kirjoitti viime keväänä tämän jutun Aftonbladetiin
kysyi ennen vaaleja elokuussa Reinfeldilta, miten moderaatit suhtautuvat Ruotsin seksinoston kieltolakiin. Tässä vastaus:

"Me haluamme, että seksinostolaki uudelleenarviodaan(?) tarkoittaa, että pitää tutkia miten se on toiminut ja mitä vaikutuksia sillä on ollut prostituutioon ja ihmiskauppaan. Hallitus(Perssonin) on tälläistä uudelleenarviointia vastaan.
Kun lakia valmisteltiin moderaatit olivat sitä vastaan, koska olimme huolissamme , että lakia olisi vaiken soveltaa käytäntöön. On osoittautunut,että olimme oikeassa. Hyvin harvoja miehiä on tuomittu seksinostosta, koska poliisin pitäisi saada tekija kiinni käytännössa itseteossa, jotta syyte voitaisiin nostaa. Prostituutio ei myöskään vähentynyt, vaan suureksi osaksi mennyt maan alle, ja tapahtuu nyt suurimmaksi osaksi netissä ja ilmoitusten kautta. Tämä tarkoittaa, että on vaikeampi esimerkiksi sosiaalitoimen löytää prostitoituja ja auttaa heitä. Prostitoitujen tilanne on tullut yhä suojattomammaksi, josta sinä olet kirjoittanut ja kertonut. Emme ole ehdottaneet, että laki pitäisi repiä rikki, vaan että laki pitäisi uudelleenarvioda, jotta tietäisimme miten sitä pitäisi parantaa."

Mitä tästä voi päätellä. Ainakin sen että tässä ensimmäisen kerran Ruotsin virallisessa politiikassa tunnustetaan että laki ei ole toiminut toivotulla tavalla ja ruotsin demarihallituksen, ruotsalaisten meppien, naisjärjestöjen, äärifeministien, Haataisen, Braxin, Sirnön, Johanna Niemi-Kiesilän jne.. propaganda lain erinomaisista vaikutuksista on ollut puppua.
Voi päätellä myös, että toivottu signaali ja asenteiden muuttaminen ja yhteiskuntaan heijastuvat positiiviset kerrannaisvaikutukset eivät ole mennyt perille Ruotsissa. Seksiä ostetetaan ja myydään edelleen Ruotsissa sunnilleen yhtä paljon kuin ennenkin. Edes katuprostituutio ei ole hävinnyt kokonaan.
Saa nähdä mitä tämä lain mahdolinen parantaminen käytännössä tarkoittaa, rangaistusten koventamista vai kenties lain muuttamista Suomen ja muun euroopan suuntaan.