Previous in Thread |
Next in Thread |
History |
Etelä-Suomen Sanomat tietää kertoa, että jopa puolet leipäviljasta joudutaan tuomaan maahan. Suurten leipomoiden ruisleivät on leivottu saksalaisesta rukiista. (Tietojeni mukaan myös vaaleiden ruokaleipien raaka-aine tuodaan Suomeen muualta.)
Pikku-myllyt ja leipomot ovat Suomessa käynnistämässä Lähileipä-hanketta, joka pyrkii tiivistämään saman seudun viljelijöiden, myllyjen ja leipomoiden yhteistyötä. Hankkeen tavoitteena on saada kaupan hyllylle tuotteita, jotka olisi siemenestä asti kasvatettu ja jalostettu Suomessa. Näin kauppoihin saataisiin Saksan ja Ranskan malliin maakunnan omaa ruokaa. Tuotantoketjun on ajateltu perustuvan viljelysopimuksiin ja viljan varmuusvarastointiin huonojen vuosien yli. Ketjulle on suunnitteilla myös oma tuotemerkki. Myös kauppaketjujen kerrotaan suhtautuvan myötämielisesti hankkeeseen. (ESS 305/2003).
|